slider
Bouwen / Verwarming

Universeel radiatormodel

Met de 8 taps universele radiator uni.8 schrijft verwarmingsspecialist Desco geschiedenis. Want waar het radiatoraanbod erg gesegmenteerd was, combineert uni.8 voortaan alle voordelen van elke reeks in één model. Met heel wat voordelen tot gevolg, een flexibele toepassing en montage voorop.

Overal toepasbaar

De radiator uni.8 leent zich even gemakkelijk voor renovatie en nieuwbouw als voor de projectmarkt.

• Renovatie: uni.8 biedt een oplossing voor elke aansluiting die je bij renovaties aantreft, net omdat de radiator zich aanpast aan elk van de 10 voorkomende aansluitingen. Als je de lengte, de hoogte en het aantal platen kent, heb je snel de juiste radiator gekozen.

• Nieuwbouw: het rendement is bij nieuwbouw een doorslaggevende factor. Met een rechtse kraan en middenaansluiting kunnen aansluitpunten al in een vroege fase worden ingetekend en geplaatst. Hoogte, lengte en type bepaal je later. Als diefstalpreventie kan je de radiator last minute plaatsen.

Slimme middenaansluiting

Met de middenaansluiting met vaste muurafstand van 69 mm, kan je de aansluitpunten al in een vroeg stadium intekenen en plaatsen. Hoogte, lengte en type radiator bepaal je eventueel in een latere fase. 

Flexibel aansluiten

In het midden van een muur of tussen 2 ramen, uni.8 past altijd én overal. Met acht aansluitpunten kies je zelf hoe je de radiator aansluit en selecteer je één van de tien aansluitingen in functie van de situatie of je voorkeur. Radiatoren met een middenaansluiting en een rechtse kraan zijn ideaal voor nieuwbouw.

Omkeerbaar

Dankzij de praktische J-console is uni.8 omkeerbaar. Handig als de thermostaatkop links moet staan of bij onverwachte beschadiging. Als je de thermostaatkop links plaatst, moet bij onderaansluiting de aanvoer wel rechts staan. Een omkeerblok is beschikbaar.

Snelle montage

De voorgemonteerde ontluchter, stoppen en insert dragen bij tot een vlotte en veilige montage. De unieke J-console heeft twee clips: je kiest zelf voor de snelste of de mooiste bevestiging. Je kan de radiator meteen plaatsen zonder het rooster eerst te verwijderen en opnieuw te moeten monteren.

Eigentijds design

De radiator telt 3 elegante designs – Vlak, Line en Profil – en is afgewerkt met een discreet rooster en zijbekleding. Een universele vlakke voorplaat vormt elke uni.8 snel om in een strakke designradiator, onmiddellijk bij de installatie van de radiator of achteraf. De magneten en clips zorgen voor een eenvoudige montage en maken van radiator en plaat één geheel.