Bouwen / Verwarming

Revolutionaire cv-kachel

DDG, Belgische producent van houtkachels die op de centrale verwarming worden aangesloten, stelt op Batibouw de PIO voor. Deze cv-kachel is geschikt voor passiefwoningen, en daarmee heeft DDG op Batibouw een primeur in Europa. Deze revolutionaire kachel is uiterst compact, voldoet aan de strenge uitstootnormen voor 2022 en heeft een zeer hoog verbrandingsrendement.  

Met de PIO biedt DDG eindelijk een oplossing voor mensen met lage-energie- en passiefwoningen die toch van de gezelligheid van een haardvuur willen genieten. Passiefwoningen en woningen met strenge isolatienormen hebben een zeer lage warmtevraag, waardoor men kachels vaak links laat liggen. Met de PIO is DDG erin geslaagd een cv-kachel te ontwerpen met een lage stralingswarmte, zodat de kamers nooit te warm worden. De PIO heeft een nominaal vermogen van 6 kW, waarvan ongeveer 3kW stralingsvermogen en 3kW waterzijdig rendement, zodat ook voor sanitair warm water kan worden gezorgd. Deze cv-kachel heeft een zeer hoog verbrandingsrendement (bijna 90%) en is dus beperkt in uitstoot van CO en fijn stof. 

Zoals bij elke DDG-kachel, bestaat ook de PIO uit een krachtige warmtewisselaar (spiraal), die de geproduceerde warmte doorgeeft aan de centrale verwarmingsinstallatie en de sanitaire boiler. Zo kan elke kamer van het huis worden verwarmd, ook via bijvoorbeeld vloerverwarming. Ook het opwarmen van een buffervat, met eventueel een ingebouwde boiler voor sanitair warm water, behoort bij de PIO tot de mogelijkheden.  

De dubbele verbrandingskamer van de PIO is volledig uit het onbrandbare mineraal vermiculiet en vuurvaste inox vervaardigd, wat een hoge temperatuurbestendigheid garandeert. Het venster is vervaardigd uit dubbel glas voor een lange levensduur. De PIO is voorzien van een koeling onderaan zodat de kachel op de meeste meubels kan worden geplaatst. Verder is deze cv-kachel uitgerust met een nieuwe design handgreep en zijn er verschillende onderstellen mogelijk. De PIO is een compact model dat kan worden aangepast aan ieders persoonlijke smaak. 

De Pio van DDG heeft een richtprijs van 3.995 euro exclusief btw.  

Bezoek DDG op Batibouw van 22 februari tot en met 4 maart, stand 116 in paleis 6.