compo 5 slider
Bouwen / Verwarming

Optimale verbranding dankzij elektronisch starthulpsysteem

Speetbox van designer Philippe Starck is een innovatieve energie-oplossing. De luchtdichte houtkachel in staal heeft een nominaal vermogen van 5,5 kW. Hij is ontwikkeld om te werken met of zonder elektriciteit. De Speetbooster, het elektronische starthulpsysteem optimaliseert de verbranding en warmte-aflevering. De revolutionaire Speetbox haard biedt 79% energie-efficiëntie, in vergelijking met 70% van de conventionele houtkachels en slechts 10% voor de traditionele open haarden. 

Het ontwerp maakt het branden van 30 cm lange houtblokken mogelijk en bevordert een schone verbranding. De Speetbox produceert bijna 3 keer minder stof dan een conventionele kachel en tot 150 keer minder dan een open haard.

Programmeerbaar

De ruimtetemperatuur, warmeluchtdistributie, kracht en snelheid van de verbranding, de controle van de verlichting en stopcontacten of zelfs de analyse van rookkanaal emissies van de kachel zijn programmeerbaar en controleerbaar op een afstand met behulp van de Speetbox van Starck app beschikbaar op Android, en binnenkort op de AppStore. 

Kubistische dozen

Naast de haard bestaat de Speetbox collectie van Speeta uit twee soorten optionele kubistische modules (50x50cm). Een doos gevuld met stenen accumuleert warmte tijdens de opwarmfase en verspreidt geleidelijk de warmte meer dan 24 uur nadat de kachel is uitgegaan, in tegenstelling tot slechts een paar uur voor een openhaard of conventionele houtkachel. 

Een opbergvak is speciaal geoptimaliseerd voor het opslaan en droog hout. Het kan echter ook gebruikt als kruk voorzien van een kussen of een plank in een samenstelling van meerdere modules waar je boeken en favoriete objecten kan opbergen. Ledverlichting en verzonken contactdozen vervolmaken deze vakken.

Het concept is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, antraciet en lichtgrijs. De prijs voor de kachel met twee modules bedraagt 3 322 euro. Met het elektronische starthulpsysteem erbij komt het op 3 819 euro.