tekening circle air conditioner
Bouwen / Verwarming

Nooit meer te warm of te koud

In landschapskantoren is het temperatuurcomfort vaak een probleem. Iedereen heeft immers andere verwachtingen, terwijl de verwarming of airconditioning maar één temperatuur per zone kan afleveren. De designers Yoon Ho Kim and Hae Sung Park bedachten een bijzondere oplossing: The Circle. 

De verklaring van het concept zit al in de naam: De cirkel is een plafondmodule met een 360°-bereik. Het bijzondere aan dit cirkelvormige bereik is dat het flexibel opdeelbaar is met een mobiele app. Via je telefoon of tablet stel je op de app in via welke zones de airconditioning lucht in de ruimte mag blazen. En niet alleen dat, je kunt ook aangeven welke temperatuur je in iedere zone wenst. Je hebt met andere woorden de vrijheid om in één zone koele lucht in te blazen, terwijl de andere zone warme lucht krijgt. Dus, geen gevecht of discussie meer over de temperatuur van de airconditioning. 

Overigens, niet alleen op kantoor, maar ook thuis in geklimatiseerde leefruimtes of slaapkamers kan The Circle het comfortgevoel verhogen.

©Yoon Ho Kim & Hae Sung Park