danskan novo haard dutry thermostaat
Bouwen / Verwarming

Nieuwe thermostaattechniek voor houtkachels

De automatische sturing van kachels en haarden gebeurt al jaren op basis van metingen van de verbrandingstemperatuur met behulp van een bimetaalveer. Het gebruik van het metaal heeft echter zijn beperkingen. Dan Skan brengt daarin verandering met de introductie van de volautomatische elektronische sturing. Deze nieuwe sturing luidt een nieuw tijdperk in de houtverbranding in.

DanSkan doopte de techniek IHS, wat staat voor Intelligent Heat System. De techniek is intelligent om ze rekening houdt met de verbrandingstemperatuur, de kamertemperatuur en de zuurstof in de rookgassen. Op basis van de informatie uit die metingen zorgt het systeem voor een optimaal evenwicht tussen de gevraagde temperatuur en de luchtaanvoer. Een ingebouwde airbox stuurt dit proces aan en regelt de hoeveelheid lucht via drie onafhankelijke luchtinlaten. Dankzij deze techniek brandt de kachel langer, verbruikt hij tot 50% minder hout en is de verbranding milieuvriendelijk.

dutry bediening thermostaat

Hoog gebruiksgemak

De Dan Skan houtkachels met IHS-systeem kunnen net als een gewone kachel heel gemakkelijk aangemaakt worden. Daarna hoef je enkel de gewenste kamertemperatuur in te stellen. Alle andere taken regel je via de afstandsbediening. Via gratis meegeleverde software monitor je de efficiëntie en kwaliteit van het stoken. De afstandsbediening waarschuwt ook wanneer het hout aangevuld moet worden. De haard gaat op dat moment trager branden om de kamertemperatuur op peil te houden. Bij stroomonderbreking blijft de houtkachel gewoon verder branden.