Bouwen / Verwarming

Multifunctionele design radiatoren

Van elektrische radiatoren conform de nieuwe Europese Ecodesign-richtlijnen tot een multifunctionele designradiator in de badkamer. Met haar nieuwste ontwikkelingen tilt Vasco zowel design als technologie opnieuw naar een hoger niveau.

Ultraminimalistische Beams Mono

Vandaag brengt Vasco van Beams Mono een ultraminimalistische versie op de markt. Het enige wat je nog ziet is het aluminium profiel. De collector is aan het zicht onttrokken, de ventielset weggewerkt, de ophangingen geïntegreerd. Dat neemt niet weg dat achter deze verticale radiatoren een sterk staaltje techniek schuilt. Van de gekoppelde profielen van Beams blijft in de Mono-versie slechts één profiel over met een breedte van 150 mm. Voor eenzelfde strakke look werden bij Bryce alle tussenprofielen weggelaten en de twee buitenprofielen aan elkaar gekoppeld. Het resultaat zijn de meest minimalistische radiatoren die ooit uit de Vasco-fabriek kwamen.

Beams Mono is te verkrijgen in hoogten van 1, 8 meter tot en met 2,2 meter. Richtprijs vanaf 485 euro.

Niva Bath

Wat als we nu eens afstapten van de trend om verwarmingstoestellen zo dicht mogelijk tegen de muur te monteren? En hoe maak je van een badkamerradiator nét iets meer dan een stijlvolle warmtebron?

De nieuwe Niva Bath, geïnspireerd op de succesvolle Niva-radiator, staat verder van de wand (27 cm), waardoor er aan de achterzijde van de radiator extra ruimte voor meer functionaliteit ontstaat. Vasco ontwikkelde een slim ontwerp met geïntegreerde accessoires: een kapstok en leggers.

Enkel de onderste brede legger en de inox steun moeten aan de wand bevestigd worden. Je bepaalt zelf of je één of twee extra leggers toevoegt. Niva Bath is verkrijgbaar in 55 kleuren. De leggers zijn standaard in het zwart (RAL 9005), maar ook wit (S600) is optioneel mogelijk.

Niva Bath is te verkrijgen in hoogten van 1,82 meter tot en met 2,02 meter. Richtprijs vanaf 550 euro.