Bouwen / Verwarming

Individuele kamertemperatuurregeling

Vaillant lanceert de ambiSENSE-oplossing: deze biedt de mogelijkheid om de temperatuur in elke kamer individueel te regelen aan de hand van geconnecteerde thermostatische kranen. Met de gratis multiMATIC 2.0-applicatie kan de ambiSENSE-eigenaar vanop om het even welk mobiel toestel maximaal twintig radiatoren beheren en per kamer tot zes verschillende verwarmingstijden instellen. In nieuwbouw, maar ook in bestaande verwarmingsinstallaties zorgt ambiSENSE niet alleen voor extra verwarmingscomfort, de oplossing helpt bovendien kosten en energie besparen.

Draadloze verbinding

De temperatuur voor elke kamer individueel bepalen, onafhankelijk van de temperatuur in de referentiekamer, waar de thermostaat geïnstalleerd is. Dat lukt voortaan vlot dankzij ambiSENSE. Via de VR 920-internetmodule en de weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700(f) verbindt de ambiSENSE-oplossing de ambiSENSE VR 50 thermostatische kranen op de radiatoren draadloos met om het even welk Vaillant-toestel met eBUS-verbinding, en dit voor maximaal twee verwarmingscircuits.

Vlotte bediening

Het intuïtieve design van ambiSENSE laat zowel via de kamerthermostaat als via de multiMATIC 2.0-applicatie een vlotte bediening toe. Aan de hand van tijdsschema’s kunnen per kamer zes verschillende verwarmingstijden bepaald worden. Geen probleem dus om, bijvoorbeeld, de badkamer lekker warm te stoken bij het opstaan en de temperatuur aanzienlijk te verlagen op het ogenblik dat de bewoner de ruimte geheel aangekleed verlaat. Ook last minute aanpassingen van de dag- of weekprogramma’s doorvoeren is op elk moment en van om het even waar mogelijk, individueel per kamer. 

Optimaal woonklimaat

Verwarring voorkomen kan door elke kamer een eigen naam te geven en er een bijpassend icoon of een foto aan toe te voegen. Om het woonklimaat te optimaliseren, geeft de applicatie zowel de huidige als de streeftemperatuur voor elke kamer weer, maar ook de vochtigheidsgraad (in combinatie met een ambiSENSE VR 51 kamerthermostaat). Staat er een raam open voor verluchting? ambiSENSE past automatisch de verwarming aan om energie- en kostenverspilling te voorkomen. 

Kamerthermostaat

De ambiSENSE-oplossing kan tot twintig radiatoren beheren, maximaal zes per kamer. Zijn er meerdere thermostatische kranen in een kamer? Per ruimte kan een ambiSENSE VR 51-kamerthermostaat deze centraal besturen, zodat een temperatuurwijziging niet op elke thermostatische kraan afzonderlijk hoeft te gebeuren. De oplossing kan zo maximaal twaalf ambiSENSE VR 51-kamerthermostaten beheren. Deze kamerthermostaat meet ook de relatieve vochtigheid in elke ruimte apart.