Bouwen / Verwarming

Autopilot zorgt voor optimale verbranding


Uit een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat de fijnstofemissie van oudere kachels en haarden aanzienlijk is. Agoria-CIV, de overkoepelende organisatie van fabrikanten van kachels en haarden, concludeert dat vier uur lang je kachel laten branden, zorgt voor evenveel uitstoot als 600 km rijden met een bestelwagen. Volgens Europese studies zou de uitstoot van fijn stof afnemen met bijna 90% indien alle oude kachels en haarden zouden worden vervangen door moderne toestellen.

Brandhout speelt een belangrijke rol om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. De nieuwe kachels moeten vandaag voldoen aan uiterst strenge milieu-eisen. Ze werken nauw samen met gerenommeerde ontwerpers en architecten die innovatieve en gebruiksvriendelijke kachels ontwerpen.

Intelligente regeling

Zo kwam bijvoorbeeld de HWAM 4500 tot stand.De Autopilot IHS-technieken zorgt voor een optimale benutting van het hout. De Autopilot IHS regelt namelijk de luchtinlaat elektronisch en verdeelt deze optimaal via een intelligente regeling. Deze nieuwe techniek biedt tot vijftig procent meer warmte met dezelfde hoeveelheid hout op een milieuvriendelijke manier ten opzichte van kachels zonder deze functie.

Hoe werkt het? Met de Autopilot IHS beslis je welke temperatuur de kachel afgeeft. Keer je huiswaarts na een dag werken? Via de applicatie regel jij de warmte zodat je thuiskomt in een warme living. Is het tijd om meer hout toe te voegen? Dan ontvang je simpelweg een berichtje op je smartphone.

Warmteopslag

De HWAM 4500 bestaat uit vier verschillende modellen met telkens een moderne of een klassieke deur. Je kan onder meer opteren voor een in spekstenen gedekt model of voor het grijze Tobacco wil je een rauwe natuurlijke look. De grootste modellen hebben een warmteopslag die je kan vullen met warmteslag-stenen die de hitte absorberen.

Prijs: vanaf 2.695 euro (incl. 21 % btw)