slider purkoersel5
Bouwen / Isolatie

Elk huis energiezuinig tegen 2050

Vlaanderen wil zuiniger omspringen met energie. Zo moet tegen 2050 elke woning even energiezuinig zijn als een nieuwbouw. Wie het slim aanpakt, laat minstens drie energiebesparende maatregelen uitvoeren en ontvangt hiervoor een totaalrenovatiebonus. Er zijn nog geen verplichtingen verbonden aan de energiedoelstelling 2050. Maar het is wel verstandig om hier al rekening mee te houden! Woningen die niet aan de energiedoelstelling voldoen, zullen in de toekomst mogelijk in waarde dalen. Ben je van plan jouw woning te renoveren? Dan doe je het best meteen grondig!

Totaalrenovatiebonus
Wie investeert in drie of meer energiebesparende maatregelen, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Als je minstens drie premies van de netbeheerder aanvraagt (of minstens twee premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van vijf jaar én aan alle voorwaarden voldoet, dan krijg je bovenop die premies van de netbeheerder nog een bonus: de totaalrenovatiebonus.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een totaalrenovatiebonus, moet je investeren in minstens drie van de onderstaande energiebesparende maatregelen: 

  • Premie van de netbeheerder voor dak- of zoldervloerisolatie. De oppervlakte die nieuw geïsoleerd wordt, moet minimaal 30 m² zijn én het volledige dak of de volledige zoldervloer van de woning moet geïsoleerd zijn volgens de voorwaarden van de premie van de netbeheerder.
  • Premie van de netbeheerder voor buitenmuurisolatie (langs buitenzijde of binnenzijde) en/of spouwmuurisolatie. De oppervlakte die nieuw geïsoleerd wordt, moet minimaal 30 m² zijn én alle muren van de woning binnen het beschermd volume moeten geïsoleerd zijn volgens de voorwaarden van premie van de netbeheerder.
  • Premie van de netbeheerder voor kelderisolatie of vloerisolatie op volle grond. De oppervlakte die nieuw geïsoleerd wordt, moet minimaal 30 m² zijn én de volledige vloer en/of het volledige kelderplafond binnen het beschermd volume moet geïsoleerd zijn volgens de voorwaarden van de premie van de netbeheerder.
  • Premie van de netbeheerder voor nieuwe beglazing. De glasoppervlakte van de nieuwe beglazing moet minimaal 5 m² zijn én alle beglazing in de woning moet een U-waarde hebben van maximaal 1,1 W/m²K.
  • Premie van de netbeheerder voor een zonneboiler.
  • Premie van de netbeheerder voor een warmtepomp.
  • Ventilatiesysteem. Er is geen aparte premie voor een ventilatiesysteem, maar deze maatregel komt wel in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Dakisolatie verplicht tegen 2020
Hoewel er gesproken wordt over energiedoelstellingen tegen 2050, zijn er enkele maatregelen al verplicht tegen 2020. Hieronder valt dakisolatie, het vervangen van enkel glas door isolerend glas en het bannen van verouderde verwarmingsketels. 

Extra korting: 'ECOCOON BENO'
In een goed geïsoleerde woning kan je tot bijna de helft besparen op verwarmingskosten. En het levert je een verhoogd wooncomfort op. Je kan voor elk onderdeel samenwerken met een aannemer, of het hele project laten uitvoeren door één gespecialiseerde aannemer.
Bij Ecocoon kan je terecht voor zowel dak- en zoldervloerisolatie, isolatie van buiten- of spouwmuren, vloer- of kelderplafond isolatie en ventilatie. Laat je minstens drie van deze ergiebesparende maatregelen uitvoeren, dan kom je meteen in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

  • Wanneer je bij Ecocoon drie werken laat uitvoeren en bij de vermelding van de promocode 'ECOCOON BENO', dan ontvang je hiervoor nog een bijkomende korting van € 150.
  • Laat je vier werken door hen uitvoeren en bij de vermelding van de promocode 'ECOCOON BENO' , dan ontvang je een extra korting van € 250.

Meer informatie over deze promotie?
Contacteer Ecocoon via info@ecocoon.eu of T 011 59 76 91. 


Bron: www.vlaanderen.be/totaalrenovatiebonus-van-de-netbeheerder-beno-pass