slider
Bouwen / Isolatie

Duurzame isolatie-oplossing voor hellende daken

Speciaal voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken en geprefabriceerde dakspanten ontwikkelde Knauf Insulation de minerale glaswol Twinfit 034. Het product klemt perfect tussen de kepers zonder bijkomende bevestigingen.  Naast de gemakkelijke en snelle verwerking kan deze speciale glaswolrol van Knauf nog tal van andere troeven uitspelen. 

Twinfit 034 leent zich bij uitstek om de ruimte te isoleren tussen de kepers en op regelmatige afstanden geplaatste spanten die de dakstructuur vormen – zowel bij nieuwbouw als renovatie.  De rol is aan één zijde bekleed met een dampscherm uit gemetalliseerd polyethyleentereftalaat (PET),  versterkt met een glasvezelwapening voorzien van polyethyleen (PE).
Met de 15 cm brede, zelfklevende tape RT Plus XL voor het sluiten van de voegen tussen de rollen, maar ook de aansluitingen met wand en vloer vermijdt je luchtlekken.  Voor een perfecte dichting met de aanpalende bouwdelen is een extra lijmstrook met Knauf Insulation LDS Solimur 310 noodzakelijk.

Twinfit met een gedeclareerde lambda-waarde van 0,034 W/m.K levert zeer goede thermische prestaties, met een constante waarde tijdens de volledige levensduur van het gebouw. Het product beantwoordt aan de huidige en toekomstige vereisten inzake passieve,
lage-energie- en energieneutrale gebouwen. Daarnaast heeft de isolatie een uitstekend geluidsabsorberend vermogen. Het product voldoet verder aan de strengste internationale kwaliteitseisen inzake  binnenlucht (VOS-emissie).

Ecose technologie

De duurzame isolatie van Knauf Insulation wordt geproduceerd met ECOSE® Technology. Dat houdt in dat de glaswol voor 80% bestaat uit gerecycleerd glas en dat het gepatenteerde bindmiddel afgeleid is van plantaardige grondstoffen. Bovendien is de minerale glaswol vormvast,
niet-hygroscopisch, niet-capillair en is er geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels.