Bouwen / Ramen en deuren

Zonwering voor een lichtstraat

Een lichtstraat in een aanbouw kan heus wat daglicht, maar tegelijk ook zonnewarmte binnentrekken. Met zonwering houd je het helemaal onder controle. Met goede buitenzonwering bescherm je zich optimaal tegen een te overdadige zon. Niet alleen tegen de hoeveelheid licht en warmte die binnenkomen, maar ook tegen hinderlijke zonnestralen die in uw gezicht schijnen of vervelende schitteringen. Teveel zoninstraling kan ook leiden tot oververhitting van het interieur in de lente, zomer en herfst.

Nog een reden waarom veel mensen kiezen voor zonwering op hun lichtstraat: privacy. Want dat is niet alleen online een hot item op dit moment. Afhankelijk van de plek waar je woont, kunnen anderen van bovenaf inkijk hebben in jouw woning. En daar zit je niet op te wachten. Met één druk op de knop bedien je het zonnescreen en scherm je je lekker af van de buitenwereld. 

Buiten beter dan binnen

Het is misschien een open deur, maar warmte houd je het beste buiten met buitenzonwering. Dat is algemeen bekend. In tegenstelling tot bij binnenzonwering worden de zonnestralen al opgevangen of gereflecteerd voordat ze het glas in de lichtstraat bereiken. Het glas wordt zo niet opgewarmd en binnen blijft het daardoor lekker koel.

Frisse lucht

Ook heel belangrijk voor een prettig leefklimaat in je woning is voldoende frisse lucht. Zo is het bij Luxlight mogelijk naast zonwering om een elektrisch uitzetraam te plaatsen in de lichtstraat. Zo'n raam zorgt ervoor dat warme lucht snel kan worden afgevoerd en extra frisse lucht naar binnen kan stromen. Je klapt het raam eenvoudig in en uit met dezelfde afstandsbediening als voor de zonnescreen. Voor een goede luchtcirculatie onder de lichtstraat kan je er optioneel ook voor kiezen om ventilatieroosters te laten plaatsen boven in het glas.