sunshine wide
Bouwen / Ramen en deuren

Zonwering als een Zwitsers zakmes

We houden van licht in de woning. Dat vertaalt zich in uitdagende glaspartijen, zowel in oppervlakte als in vorm. Maar dat maakt het er niet eenvoudiger op om zonwering op een juiste manier te voorzien. Daar brengt Harol nu verandering in met zijn nieuwe VZ080-ZIP-zonwering.

Begin 2016 pakt Harol uit met een gloednieuw zonweringssysteem voor kleine oppervlakten. De VZ080-ZIP maakt het mogelijk alle horizontale en hellende raamvlakken af te dekken: in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren … Kortom één product voor alle denkbare zonweringstoepassingen.

Wanneer de VZ080-ZIP als horizontale oplossing wordt toegepast, kan ze uitgebreid worden met zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering. Zelfs het doek beweegt naar keuze van boven naar beneden of van links naar rechts. Deze zonwering garandeert bovendien maximaal installatiegemak. De installateur kan het systeem eenvoudig langs boven benaderen, het doekspansysteem werkt eenvoudig, er zijn verschillende soorten steunvoeten om zonder puzzelen op uiteenlopende situaties in te kunnen spelen en er is een gemakkelijk koppelsysteem. 

Strak en tijdloos

Naast de montagetroeven oogt de nieuwe zonwering opvallend strak en tijdloos, geschikt voor elke bouwstijl van klassiek tot modern. Het innovatieve ‘schroefloze’ design focust op het kleinste detail en zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een bijzonder fraai, esthetisch resultaat.

Bijzonder veertje

Het ZIP-systeem is uitgerust met een verborgen, roestvrij stalen veertje in de geleiders. Het is niet onderhevig aan slijtage, waardoor de doeken jarenlang gespannen blijven. Bovendien is het systeem extreem windbestendig, tot 140 km/uur en insectenwerend. Tot slot is Harol erin geslaagd een maximale uitval van het doek te realiseren en dat zonder lichtinval. Dat maakt de VZ080-ZIP geschikt als verduisteringsscreen voor binnen- en buitentoepassingen.

©Harol