slider magnetude5 3
Bouwen / Ramen en deuren

Vleugeloverdekkende deurpanelen

Met Magnetude® presenteert Harinck een gepatenteerd en innovatief systeem van vleugeloverdekkende deurpanelen voor alu en pvc schrijnwerk. Het betreft een gepatenteerd systeem dat werkt via magnetisme en het biedt de raamconstructeur heel wat voordelen tegenover het klassieke vleugeloverdekkend systeem dat gelijmd wordt op de vleugel.

Het innovatieve systeem biedt tal van voordelen ten opzichte van de klassieke vleugeloverdekkende systemen.

Geen mechanische verbinding
Door het gebruik van magneten wordt de buitenplaat van de deur niet mechanisch verbonden (gelijmd) met de vleugel, maar kan ze vrij bewegen over de vleugel.
Zelfs bij opwarming van de buitenplaat tot 90°C kan de deurvleugel gemakkelijk gesloten en ontsloten worden zonder vervorming.

Tijds- en plaatswinst
Aangezien bij plaatsing geen ontvetters, schuurmiddelen, 2 componenten lijm, opspanlatten of bovenfrees nodig zijn, levert dit innovatief systeem bij het monteren heel wat tijds- en plaatswinst op.

Geen beschadiging
Met Magnetude® kan het vulpaneel met de magneten als voorlopig paneel geplaatst worden, waardoor beschadigingen tussen plaatsing en moment van oplevering voorgoed tot het verleden behoren. Indien er later schade komt aan de buitenplaat, binnenplaat of tripleglas dan kunnen al deze elementen apart vervangen worden, want zelfs het glas wordt mechanisch bevestigd zonder silicone.

Inbraakwerend
De inbraakbestendigheid van een Magnetude®-deur is dezelfde als van een deur met een gewoon deurpaneel. Als men er in slaagt de buitenplaat te verwijderen, dan wordt men geconfronteerd met het klassieke deurpaneel dat met de glaslat vastzit in de glassponning.