Bouwen / Ramen en deuren

Slimme combinatie van alu en pvc

Mato is het eerste gecombineerde aluminium/pvc raam met een volledige zwarte kern en binnenkant in kwartsgrijs of zwart, een primeur in de markt.

De elegantie van aluminium gecombineerd met het prijsvoordeel en het isolerend vermogen van kunststof: het Mato-raam, met aluminium aan de buitenkant en pvc vanbinnen, verenigt de troeven van twee materialen. Het concept op zich is bij Profel niet nieuw, maar wel de esthetische meerwaarde van de nieuwe generatie Mato Black. ‘Black is hot’ is immers dé onmiskenbare exterieur- en interieurtrend voor ramen.

Naast wit of crèmekleurig introduceert Profel nu het raam met een tot in de kern zwart gekleurd pvc profiel. Met de speciale matte korrelstructuurfolie aan de pvc binnenzijde en een gelijkaardige matte poedercoating met ruwe textuur aan de aluminium buitenkant, zijn beide zijden nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Resultaat: het raam is één strak, harmonieus geheel voor de liefhebbers van donkere tinten, tot en met de raam- en deurkrukken, scharnieren en de kern van het profiel toe.