dakdidak dakraam wide
Bouwen / Ramen en deuren

Slapen onder een verlichte hemel

Een raam in een hellend dak kennen we al langer. We benoemen ze zelfs al met de merknaam van één van de grote fabrikanten. Maar een minpuntje aan die dakvlakramen is hun toch nog beperkte oppervlakte. U kunt dan inderdaad enkele van die dakramen boven of naast elkaar plaatsen om meer licht te hebben, maar het blijft een tussenoplossing. Onze noorderburen staan een stapje verder. Het bedrijf Dakdidak slaagt erin grote schuiframen in het dakvlak te integreren. Zo geniet u van maximaal licht en maximaal uitzicht. 

VivaVitro doopt Dakdidak het schuifraam. De raamvleugel laat zich soepel openen en sluiten dankzij een gepatenteerd geleidersysteem. De vleugel schuift gewoon over de dakbedekking open. Zo geniet u van buitenlucht of wanneer er een plat dak grenst aan het hellende dakvlak, krijgt u een comfortabele toegang tot dat dakvlak.

Energiezuinig

De VivaVitro is beschikbaar in een versie met enkele vleugel en een met dubbele vleugel. De ramen worden bovendien op maat van uw specifieke situatie gemaakt. Voor de bediening heeft u de keuze uit manuele of elektrische bediening. De energetische prestaties van het raam mogen gezien worden. De totale U-waarde schommelt tussen 0,66 en 0,94W/m²K, afhankelijk van het type profiel en glas u kiest. U kunt de ramen optioneel nog uitrusten met binnen- of buitenzonwering.

Grote vlakken

Dakdidak kan de schuiframen eveneens combineren met vaste raampartijen waardoor u van nog meer licht en zicht geniet. De raamvlakken worden in één geheel op de werf geleverd. De ramen zijn daarbij voorgemonteerd in een balken raamwerk, waardoor de montage heel vlot kan verlopen. Dat betekent dus minimale hinder en een heel beperkt risico dat slecht weer roet in het eten strooit.