slider
Bouwen / Ramen en deuren

Panoramisch zicht op Polyclose

Van 17 tot en met 19 januari verzamelen honderden exposanten uit tientallen landen opnieuw in Flanders Expo Gent voor de tweejaarlijkse Polyclose beurs, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Schüco stelt er in Belgische avant-première het gloednieuwe schuifsysteem Schüco ASE 67 PD voor, een schuifsysteem met slanke en strak afgelijnde raamprofielen.

PD is kort voor Panoramic Design, alles is er met andere woorden op gericht om zoveel mogelijk licht binnen te laten, zodat men ongehinderd van een prachtig panorama kan genieten. Verschillende vleugeltypes kunnen eenvoudig gecombineerd worden met twee verschillende buitenframes.  In de brede 90 mm versie kan de volledige vleugel in het buitenframe worden geïntegreerd, wat de zichtbare oppervlakte van het glas vergroot. De smalle 57 mm versie vraagt dan weer minder plaats en is perfect geschikt voor renovatieprojecten. Schüco wou een bereikbaar schuifsysteem ontwikkelen, met topdesign, maar niet enkel betaalbaar voor het topsegment.

Met de ASE 67 PD kunnen vleugelbreedtes tot 3.200 mm breed x 3.000 mm hoog worden gerealiseerd. Glasdiktes tot 49 mm en vleugelgewichten tot 400 kg behoren tot de mogelijkheden. Zo komt ook de voornaamste kwaliteit nog beter uit de verf; namelijk de wijze waarop extreem grote en tezelfdertijd uiterst transparante schuifelementen kunnen worden gerealiseerd.  De barrièrevrije drempel zorgt bovendien voor een naadloze overgang van binnen naar buiten, het toppunt van comfort. 

Ook op het vlak van de veiligheid heeft de ASE 67 PD heel wat te bieden, met een inbraakwerendheid tot klasse 2. Het unieke en modulaire veiligheidssysteem is volledig in de vleugel ingebouwd, waarbij vergrendeling zowel in open als gesloten toestand mogelijk is.