deurslot zijaanzicht kwikset wide
Bouwen / Ramen en deuren

Open je deur met je smartphone

Is jouw sleutelbos ook zo uitgebreid en zwaar? Bepaald niet praktisch in je broekzak of handtas. Het Amerikaanse Kwikset ontwikkelde met Kevo een elektrisch slot dat je met je smartphone of ‘Fob’ kunt openen. Je hoeft zelfs geen code in te geven, gewoon het slot aanraken met je hand volstaat. Je smartphone blijft daarbij gewoon in je zak of handtas. Heb je geen smartphone? Geen probleem, Kwikset ontwikkelde ‘Fob’. Ook dit apparaatje kan gewoon in je zak blijven zitten terwijl je de deur met een aanraking opent. Handig voor kinderen die (nog) geen smartphone hebben. 

eKeys

Een leuke extra feature van de Kevo is de elektronische sleutel. Die kun je aan eender wie uitlenen. Hiertoe programmeer je via je smartphone in het beheer van je Kevo wie, wanneer en voor hoelang toegang krijgt tot je woning. Dat kan bijvoorbeeld de poetsvrouw zijn die iedere dinsdag van 8 tot 12 uur met een aanraking van het slot je woning binnen kan. Op voorwaarde dat ze haar smartphone bij zich heeft. Ook voor de babysit of vrienden die tijdens je vakantie op je woning letten is dit een handige oplossing. 

Voor 175 euro haal je een eigen Kevo in huis. Het pakket bestaat uit een slot, twee sleutels, een Fob en de app voor een Android- of iOS-apparaat. Een klein minpuntje misschien: het design oogt nogal Amerikaans en opvallend. Voor wie daar geen probleem mee heeft, is het een prima oplossing. De Kevo werkt overigens samen met de oplossingen van Nest.