slider
Bouwen / Ramen en deuren

Nieuwe revolutionaire generatie beglazing

De hoogrendementsbeglazing SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE van Saint-Gobain Building Glass voldoet compromisloos aan de hoogste eisen op vlak van energiezuinigheid en comfort. Haar naam is een samentrekking van de woorden éclat (glans) en lazer. Lazer vanwege de nieuwe productietechniek die wordt gebruikt, éclat staat voor de helderheid. Veel natuurlijke lichtinval, weinig externe reflectie, een uitstekende thermische isolatie en gratis zonne-energie zijn de beloftes die het merk maakt tijdens de lancering van dit revolutionaire product. 

Bijna-energieneutrale gebouwen

De SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE beantwoordt perfect aan Europa’s behoeftes en uitdagingen op het vlak van gebouwen. De beglazing is geschikt voor nieuwbouwprojecten en energiezuinige renovaties en in het bijzonder voor bijna-energieneutrale gebouwen en passiefhuizen. De beglazing is ook interessant voor openbare gebouwen die veel daglicht nodig hebben. Dankzij de ECLAZ ONE moet je niet meer kiezen tussen natuurlijk licht of energiebesparing, ze gaan samen, hand in hand.

Voordelen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: natuurlijk licht heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Het beïnvloedt vooral ons humeur, vermindert stress en verhoogt de productiviteit. Dankzij de bijzonder hoge lichtinval draagt ECLAZ ONE bij aan het comfort in de leefruimtes en aan de verbetering van de gezondheid.

ECLAZ ONE zorgt ervoor dat je minder elektriciteit moet verbruiken. De grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval zorgt er namelijk voor dat je minder kunstmatig licht moet gebruiken. De verwarmingskosten gaan eveneens omlaag dankzij de geoptimaliseerde energiebalans (thermische isolatie in combinatie met gratis zonnewarmte).

Vanuit esthetisch oogpunt heeft dit nieuwe product ook een groot voordeel: een minimale weerkaatsing wat voor minder reflectie op de beglazing zorgt. De beglazing heeft eveneens een neutraal helder doorzicht voor een natuurgetrouw effect.

Ten slotte speelt de duurzaamheid ook een belangrijke rol. Het gebruik van ECLAZ ONE in dubbele beglazing compenseert binnen de drie maanden de energie die voor de productie ervan is gebruikt. Dat betekent dat je gedurende de resterende tijd van de levensduur (minstens 30 jaar) substantieel minder CO2 uitstoot. Bovendien heeft ECLAZ ONE een milieuproductverklaring ontvangen in het kader van duurzaamheidprestatiemetingen van gebouwen. 

Personaliseerbaar indien nodig

Naast die vele voordelen kunnen er nog verschillende bijkomende functies aan toegevoegd worden, namelijk: akoestische isolatie om geluidshinder te beperken, hoge veiligheid om verwondingen te voorkomen in geval van glasbreuk en het glas vertraagt inbraken zodat inbrekers langer buiten gehouden worden.