Bouwen / Ramen en deuren

Nieuwe generatie aluminium zonwering

Een goede zonwering is onmisbaar voor elk gebouw, maar toch is er traditioneel één groot nadeel aan verbonden. Want de zon buitenhouden betekent meestal ook het natuurlijke licht blokkeren. Schüco, specialist in aluminium ramen en deuren, zocht naar een oplossing. Het resultaat mag gezien worden… De gloednieuwe Schüco CSB zonwering houdt de warmte van de zon buiten maar laat tezelfdertijd toe om maximaal van het uitzicht te genieten.

De Schüco CSB bestaat uit zeer slanke en stijlvolle aluminium lamellen. Zelfs wanneer de zonwering volledig gesloten is, wordt een hoge graad van transparantie en een mooi zicht naar buiten behouden. Deze zonwering kan volledig geautomatiseerd worden en is perfect integreerbaar in de bestaande Schüco raam- en deursystemen. Zo zijn ze (bij de juiste detaillering) in opgerolde toestand van aan de buitenkant van het gebouw volledig aan het oog onttrokken Dankzij Schüco moeten dus geen compromissen meer worden gemaakt tussen design en comfort. 

Het materiaal van de Schüco CSB is minder zwaar dan dat van zijn ‘grotere broer’ Schüco CTB, wat resulteert in een eenvoudigere verwerking én in een economisch voordeel. De CSB garandeert bovendien een uitstekende windstabiliteit. Niet onbelangrijk in een land als België, waar door het lange voor- en najaar een laagstaande zon met een behoorlijk strakke wind een veel voorkomende weerscombinatie is.

Rolluiken kunnen natuurlijk niet alleen tijdens warme dagen nuttig zijn. Ze houden de zon en warmte buiten, maar omgekeerd houden ze tijdens de koude maanden die warmte ook beter binnen. De luchtbuffer tussen raam en rolluik zorgt immers voor een extra isolatielaagje dat langs twee kanten werkt. Zo wordt het woon- en leefcomfort meteen gevoelig verhoogd!