Bouwen / Ramen en deuren

Het slimme thermische aluminium schuifraam


Confort Smartline is een geoptimaliseerd, thermisch sterk geïsoleerd (hef)schuifraam met een smalle aanzichtbreedte van slechts 92 mm die een maximale lichtinval bevordert. Het systeem combineert deze zeer aantrekkelijke en esthetische lijn met een opmerkelijke energiezuinigheid. Het systeem behoort toe aan een volledig nieuwe generatie van (hef)schuifsystemen dankzij zijn technische innovatie en weloverwogen design.

Met de Confort Smartline speelt Sapa in op de steeds strenger wordende EPB-regelgeving van een Uw < 1.5 W/m²K. Hij heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in alle schuifraamoplossingen: mono-, duo-, tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht voor dit segment bedraagt 330 kg, voor ‘hefschuif-’ en 250 kg voor ‘schuiframen’. Confort Smartline behaalt ook het MINERGIE label voor zijn monorail versie. Het internationaal erkende MINERGIE label is het Zwitserse keurmerk voor duurzame gebouwen en bouwmaterialen.

Confort Smartline is voortaan ook beschikbaar in een rustieke en Ligna uitvoering zodat het perfect aansluit bij een landelijke en industriële stijl.

Nu nog slanker

Het globale uitzicht van een schuifraam wordt bepaald door de aanzichtbreedte van de middenstijl. Hoe breder de middenstijl is, hoe zwaarder het schuifraam eruit ziet. De breedte van deze middenstijl wordt door menig (ver)bouwer over het hoofd gezien.

Bij Sapa Building System, alleen maar verwondering dankzij het nieuw hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline XS, dat met eenversmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm het smalste schuifraam is in zijn soort! Ter vergelijking: evenwaardige reeksen hebben een aanzichtbreedte tussen 100 en 125 mm.