bloomframe dujardin balkon raam appartement wide
Bouwen / Ramen en deuren

Het raam dat plots een balkon wordt

Een appartementje gekocht, maar geen tuin om lekker van het zonnetje te kunnen genieten wanneer het mooi weer is? Geen probleem… De Nederlandse firma Hofman Dujardin brengt het Bloomframe raam op markt. Dan kunt u denken: ‘Ik heb toch helemaal geen extra raam nodig?’ Nee, natuurlijk niet. Maar wat als we u vertellen dat dit raam ook een balkon is?

In november werd het Bloomframe raam voorgesteld op Batimat 2015, een internationaal bouwevenement. In 2009 won het design, dat toen nog maar enkel op papier stond, al de prestigieuze Wallpager Design Award van Wallpaper Magazine, een maandblad met de focus op architectuur, design en lifestyle. En terecht, want het Bloomframe raam biedt een uitweg voor wie zich ingesloten voelt in een flatgebouw.

 

Doodnormaal raam? Toch niet!

Met slechts een druk op de knop verandert het Bloomframe raam, dat er langs de buitenkant uit ziet als een doodnormaal raam, in een stijlvol balkon. Het strakke design, bijna volledig bestaande uit glas, oogt simplistisch maar verfijnd. Het Bloomframe raam werd ontwikkeld met materialen die tegen alle weersomstandigheden kunnen en kan dienen voor appartementen, kantoorruimtes en zelfs hotels. Opgelet: niet voor mensen met hoogtevrees, ook de bodem van het balkon bestaat uit glas.