curver glass 3 slider
Bouwen / Ramen en deuren

Het platdakvenster heruitgevonden

Velux verbaast opnieuw met zijn revolutionaire kijk op platte daken. Het merk stelt haar nieuwe gebogen platdakvenster voor. Het gebogen glas in dit ongeziene product is het resultaat van technologische innovatie en biedt tal van voordelen.

Omdat platte daken almaar meer voorkomen in woningen, biedt Velux ook specifiek producten voor dit soort daken. Platdakvensters brengen daglicht en frisse lucht in huis. Het gebogen platdakvenster is de nieuwste innovatie, ideaal voor platte daken met dakhellingen van 0 tot 15°.

Regenwater vloeit weg

Meer dan een streling voor het oog dankzij het elegante design, is dit nieuwe venster uitgerust met CurveTech, een technologie met tal van voordelen. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm sleurt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee. 

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie.

Het platdakvenster met gebogen glas is beschikbaar in een vaste of in een elektrisch openende versie. Bij de elektrische variant levert Velux een Integra-afstandsbediening met enkele voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole.

Het product is compatibel met de accessoires voor platte daken die het merk voorstelt. Zo kan het venster bijvoorbeeld met gordijnen en zonnescherm worden aangevuld.

De prijs-kwaliteitverhouding maakt het lijstje compleet: een volledige oplossing is verkrijgbaar vanaf 570 euro, excl. btw.