Bouwen / Ramen en deuren

Geborgen op terras of balkon

Het Duitse Sunflex Aluminiumsysteem biedt een innovatief schuif-draaisysteem om terrassen en balkons om te vormen tot een mini-veranda. Het systeem is een complex samenspel tussen glazen wanden en een aluminium railsysteem. Via deze verticaal geplaatst looprollen kun je de wanden heel eenvoudig openen of sluiten.

Bij het nieuwe SF30-systeem draaiden de Duitsers hun techniek op z’n kop. Daar waar bij de vroegere systemen het gewicht van de glazen wanden door het plafond werd gedragen, ligt de last nu op de bodem van het systeem.

Grote transparantie

Zowel in geopende als gesloten toestand profiteren de gebruikers van een complete transparantie en veel licht. Hierbij kunnen de afzonderlijke vleugelelementen van de volledig glazen constructie tot een hoogte van 3 meter en een vleugelbreedte van 1 meter worden uitgevoerd. Naargelang de behoefte kan voor 8, 10 of 12 millimeter dik veiligheidsglas worden gekozen en de draairichting van de elementen is naar keuze zowel naar buiten als naar binnen mogelijk. Zo ontstaat in geopende toestand een vrije overgang naar buiten.

Stabiel systeem

De vloerrail met hoogtecompensatieprofiel kan verzonken of opgezet worden en zorgt voor stabiliteit. De messing-en-groefverbinding tussen de afzonderlijke elementen vergroot de stabiliteit in gesloten toestand. Door de massieve, met metaal versterkte vergrendeling is de SF 30 bestand tegen een hoge windbelasting. Het beslag van het schuif-draaisysteem is slijtvast en onderhoudsvrij. Dankzij de schuin geplaatste vloeropbouw biedt de SF 30 bij het openen en sluiten automatisch een drukvrije afwatering van de vloerrail.

©Sunflex