slider
Bouwen / Ramen en deuren

Een veilig huis met intelligente rolluiken

Rolluiken zijn praktische oplossingen die ons op drie manieren beschermen: ze zijn de perfecte isolator. In de winter verlagen ze de verwarmingskosten, in de zomer bezorgen ze een aangename koelte en gedimd licht. Ze beschermen onze privacy en werken inbraakwerend. Kwaliteitsvolle rolluiken worden afgewerkt door Mecona.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden het meest gebruikt bij bestaande woningbouw maar kunnen evengoed bij een nieuwbouw. Zonder veel kap- en breekwerk worden de voorzetrolluiken gemonteerd in de raamgevels van de woning of buiten op de muur geplaatst. De integratie in de gevel zorgt voor een extra accent of karakter aan je woning.

Inbouwrolluiken

Bij inbouwrolluiken worden er op voorhand de nodige aanslagen voorzien en worden daarna aan de binnenzijde achter de buitenmuur ingebouwd. Dit type rolluiken zijn onopvallend en esthetisch de mooiste keuze. Voor inbouwrolluiken voorziet u best reeds de nodige ruimte bij het ontwerp van uw nieuwbouw. Inbouwrolluiken zijn hoofdzakelijk bestemd voor nieuwbouw maar kunnen ook uitgevoerd worden in een bestaande woning.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden met een volledig afgewerkte kast gemonteerd op de ramen. Het grote voordeel van opbouwrolluiken is dat er geen binnenafkasting meer nodig is doordat deze aan de binnenkant volledig worden ingepleisterd. Opbouwrolluiken zijn ideaal voor renovaties, maar kunnen ook voor nieuwbouw waar er niet voldoende ruimte is voorzien voor inbouwrolluiken. Dit type rolluiken biedt tevens extra geluidsdichting en isolatie.

©Aluprof 

Intelligente besturingssystemen

Door intelligente besturing van de buitenrolluiken toe te passen, verminder je 's winters de verwarmingskosten en 's zomers de kosten van airconditioning. Jaarlijks bespaar je daarmee zelfs tot 30%. Nog drie extra troeven van zo’n intelligent besturingssysteem:

  • Met de programmeerfunctie kan je de rolluiken op vooraf ingestelde tijden inschakelen. Hiermee simuleer je de aanwezigheid van bewoners, waardoor potentiële inbrekers vaak worden afgeschrikt.
  • Stem jouw scenario af op jouw behoefte. Zo kan je de rolluiken oplaten op het scenario ‘opstaan’ op het door jouw gekozen uur.
  • Versleutelde verbindingen maken toegang voor vreemden tot het bedieningspaneel en besturing van apparaten zonder wachtwoord onmogelijk.

Van plan om rolluiken te installeren? Contacteer Mecona, specialist in schrijnwerk en rolluiken. Vraag meteen een offerte op, maak een afspraak via 089 85 44 59 of via mail of kom eens langs in onze toonzaal in Opglabbeek.

©Aluprof