slider
Bouwen / Ramen en deuren

Een blik op de nieuwste zonwering

In de industrie van de raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek volgen de nieuwigheden elkaar steeds sneller op. De sector is erg bedreven in het ontwerpen, uitdenken en vervaardigen van inspirerende vernieuwingen. Ook Duco zal tijdens Polyclose een actueel en volledig beeld geven van wat beweegt op deze markt en voor welke uitdagingen oplossingen inzake zonwering kunnen worden aangereikt.

 “Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als in de afgelopen twee jaar. Deze verontrustende trend leidde dan ook tot de doorontwikkeling van doek- en architecturale zonweringtoepassingen, want zo merken we nog al te vaak dat gebouwen met grote geveloppervlaktes niet in voldoende mate kunnen bediend worden op vlak van thermisch comfort”, klinkt het bij Duco.
De DucoScreen Front 150 is als gemotoriseerd buitenzonweringsysteem al even in ons gamma onzichtbare doekzonwering voorhanden met een onzichtbare plaatsing in de spouw als belangrijkste speerpunt. Daar komt in het voorjaar van 2018 een nieuwe variant in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter bij.


Wie eerder een architecturale oplossing verkiest, zal kunnen kennismaken met het DucoSlide-gamma dat verkrijgbaar is in twee kadertypes met houten of aluminium lamellen. Nieuw binnen dit gamma van schuifpanelen is DucoSlide LuxFrame 45/130. Met esthetische, aluminium schuifpanelen die hoogtes tot 6 m aankunnen, of een reikwijdte tot 2,80 m per paneel, vormt dit type meteen een efficiënte manier om oververhitting in utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxewoningen tegen te