Bouwen / Ramen en deuren

A magical touch

Wanneer de beglazing in bestaande woningen niet voldoende zonwerend, thermisch isolerend of veilig is, dan wordt het vervangen van het glas vaak als enige oplossing gezien. Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Er bestaan verschillende folies die de gebreken kunnen wegwerken. Met zijn Prestige-gamma biedt foliefabrikant 3M opmerkelijke prestaties.

Warmtewerende folies voor ramen zijn niet nieuw. Ze bestaan al jaren en dragen ook al zo lang enkele grote nadelen met zich mee: ze zijn donker van kleur, blokkeren een grote hoeveelheid daglicht, ze reflecteren en het metaal dat erin verwerkt is, verstoort de ontvangst van je gsm. Met zijn nieuwe Prestige-reeks biedt 3M in één folie een oplossing voor al die problemen. 3M slaagde erin een folie te produceren zonder er metaal in te verwerken. Daardoor is hij nauwelijks zichtbaar en laat hij het daglicht ongeremd in de woning dringen. Bovendien is de folie uiterst efficiënt in datgene waarvoor hij ontwikkeld is: zonnewarmte weren in de zomer en warmte binnen houden in de winter.

De Ultra Prestige-variant in het gamma biedt nog een bijkomende troef: veiligheid. De folie is gemaakt van dunne laagjes polyesterfolie. Daardoor scheurt de Prestige Ultra minder snel dan andere folies. Dat volstaat om een glasblad bij glasbreuk in het raam te houden. Bovendien worden de scherven op hun plaats gehouden waardoor de kans op verwonding uiterst klein is.