Bouwen / Materialen

Zeg vaarwel tegen cement

Traditioneel wordt er voor natte ruimtes, zoals badkamers, keukens, kelders, … cement gebruikt omwille van de vochtwerende eigenschap van cement. Dat is vanaf nu verleden tijd! Gyproc Unique WR is een pleister op basis van gips met toevoeging van speciale additieven, geschikt voor natte ruimtes, waar excellente prestaties op vlak van vochtwerendheid vereist zijn.

Getest door WTCB

Gyproc Unique WR is getest door het WTCB volgens de gangbare Europese Normen en voldoet ruim aan deze normen rond waterabsorptie, waterdampdiffusie, waterdoorlaatbaarheid, enz.  Bovendien werd Gyproc Unique WR gecontroleerd door het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (Duitsland) op de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen, biocides, zware metalen en radioactiviteit en wordt deze gipspleister door dit instituut aanbevolen.

Gezonder binnenklimaat

Gipsgebonden pleisters hebben een minder ongunstige invloed op het binnenklimaat in vergelijking met cement. Bovendien wordt er bij de productie van cement veel meer CO2 uitgestoten dan bij de productie van gipspleisters. Daarnaast maakt Gyproc Unique WR het werk voor de stukadoor lichter en aangenamer.

Ook op gladde ondergronden en plafonds

Naast de vochtwerende eigenschappen biedt deze pleister op basis nog meerdere voordelen rond de plaatsing:

  • Ook mogelijk op Gyplat en gladde beton, waar cement niet kan aangebracht worden. 
  • Kan zowel verticaal als horizontaal aangebracht worden. 
  • Op een gladde manier afwerken kan, zoals de andere bouwpleisters van Gyproc. Op deze ondergrond kan dan bijvoorbeeld geschilderd worden
  • Kan ook om de pleister met een grove structuur laten staan, wat hem dan weer uiterst geschikt maakt voor tegelwerk.

Lichtgroene kleur

Gyproc Unique WR kan je herkennen aan de lichtgroene kleur na afwerking. Net zoals de vochtwerende gipsplaten en voegproducten van Gyproc, onderstreept deze lichtgroene kleur de vochtwerende eigenschap. Zo onderscheidt hij zich duidelijk van de andere pleisters op gipsbasis.