Bouwen / Materialen

Vloercollectie iD Mixonomi valt in de prijzen

De Red Dot Award is een van de grootste designwedstrijden ter wereld. Al ruim zestig jaar is de populaire prijs de referentie bij uitstek voor een uitstekend ontwerp. Voor de Red Dot Award: Product Design 2017 nam Tarkett het op tegen deelnemers uit 54 landen. In totaal dongen zo'n 5500 producten en innovaties naar de prijs.

De nieuwe vloercollectie iD Mixonomi met modulaire vinyltegels is speciaal ontworpen voor architecten en ontwerpers die een gepersonaliseerd interieur willen creëren. Dankzij iD Mixonomi combineren ze met gemak kleuren, vormen en patronen met elkaar. Zo is deze oplossing een intuïtief hulpmiddel om een gepersonaliseerde en op maat gemaakte vloer vorm te geven – van tijdloze patronen tot de meest energieke collages. De collectie biedt een inspirerend palet van 33 kleuren en 10 vormen om naar hartenlust te combineren.

De winnaars van de Red Dot Award hanteren de juiste ontwerpstrategie. Dat de kritische Red Dot jury hen met deze prijs beloont, betekent dat ze voortreffelijke ontwerpen bedenken en een succesvol ontwerpbeleid volgen”, vertelt professor dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award.

Voor deze collectie ontwikkelde Tarkett ook een speciale online bibliotheek met patronen en indelingen, net als een configuratiemodule en een digitale planner met een voorbeeldweergave.

 

iD Mixonomi is vanaf september 2017.