Bouwen / Materialen

Keramische tegels op (super)groot formaat

Stel je dunne keramische tegels voor van meer dan 1 bij 3 meter en dat niet dikker dan 6 millimeter en in een bijna perfecte weergave van marmer, natuursteen en beton of gietvloeren. Voor alle toepassingen waarbij de eigenschappen van het originele materiaal een belemmering vormen – denk aan roestvorming, gewicht, slijtage – bieden de keramische platen van Superlarge dé oplossing. Denk bijvoorbeeld aan keukenbouwers. De keramische platen kunnen perfect in verstek worden gezaagd waardoor de lijnen van een kookeiland mooi blijven doorlopen. Een mooi werkblad in keramische natuursteenimitatie wordt dus meteen betaalbaar. Wanden, deuren en kasten krijgen gegarandeerd cleane oppervlakken.

Superlarge - een initiatief van tegelspecialist Vilvordit en groothandelaar Cedexs – werkt stuk voor stuk met toonaangevende producten van tegelfabrikanten uit het hogere segment. Zij slagen erin duurdere materialen als marmer, natuursteen en cortenstaal natuurgetrouw te imiteren en daar ook alle voordelen van keramiek aan te koppelen. Dit is voor fabrikanten allemaal mogelijk door het toepassen van innovatieve inkjettechnologie.

Lijmfabrikant Kerakoll is partner in dit bijzondere verhaal. Kerakoll produceert de voor deze grootformaattegels aangepaste lijmen en vult zo het gehele verhaal, tot aan de plaatsing. Bovendien wordt het hele gamma ecologisch geproduceerd.

De toekomst zit in gevelbekleding

In België worden gevels hoofdzakelijk in graniet en marmer uitgevoerd, maar vanuit het noorden van Europa komt de trend overgewaaid keramisch materiaal voor gevels te gebruiken. Op de achterste muur in de toonzaal hangen witte tegelplaten, gemonteerd op een zwart aluminium frame. Je ziet meteen dat het materiaal zich perfect voor de bekleding van buitengevels leent.