Bouwen / Materialen

Keramische gevelplaat voor sarkingdak

Bij een hellend dak wordt de isolatie meestal aangebracht tussen de spanten of kepers. In geval van een renovatie betekent dit dat je het bestaande onderdak en de interne afwerking van de dakvlakken moet weghalen. Uiteraard is dat niet altijd de meest interessante oplossing. Een alternatief is dat je de isolatie bovenop de draagstructuur laat plaatsen. We spreken dan van een sarkingdak. Als je kiest voor een sarkingdak, moet je wel afrekenen met een afwerkingsprobleem. De isolatie steekt namelijk uit boven de gevel. Het hoogteverschil is af te werken met een boordplank en gevelpannen, wat niet altijd de gewenste esthetische en duurzame resultaten oplevert.

Onzichtbaar bevestigen 

De keramische gevelplaat van Koramic is een alternatief om het dak esthetisch te isoleren zonder aan de interne afwerking te raken Het gaat om een gevelafwerking met een extra lange flap (nuttige hoogte 206 mm), die het verschil tussen de topgevel en de hogere isolatie overbrugt.

De keramische gevelplaat wordt onzichtbaar bevestigd, wat esthetisch een wereld van verschil oplevert in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare gevelplaten. Ook is in vele gevallen geen boordplank meer nodig en kan je alles keramisch afwerken. Bovendien is deze oplossing duurzaam, aangezien de keramische elementen een lange levensduur en dezelfde kwaliteiten hebben als de Koramic kleidakpannen van Wienerberger. Het handige hulpstuk is combineerbaar met de Stormpan 44 en de Stormpan 993 en uiteraard in dezelfde kleuren verkrijgbaar.