moderne woning stoneglass
Bouwen / Materialen

Is het nu steen of glas?

Stoneglass lijkt als twee druppels water op een volkernmateriaal of op het populaire Corian. Maar de insteek is volledig anders. Het materiaal is een sterke mix van glas en steen. Beide producten worden tijdens het productieproces samengesmolten en gekristalliseerd.

Die verbinding tijdens het productieproces verenigt ook letterlijk de beste eigenschappen van de twee materialen: Stoneglass is extreem vlek-, kras- en UV-bestendig, laat zich reinigen en verwerken zoals glas, maar heeft de duurzaamheid van steen. Het glas is ook nog eens 100% recycleerbaar.

Stoneglass is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. En de mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd: van gevelbekleding over terrasvloer tot keukentablet of wandbekleding.

Het materiaal is overigens volledig in de massa gekleurd. Dat laat rand- en dieptebewerkingen toe en maakt het mogelijk diffuse lichteffecten te creëren.

Stoneglass is verkrijgbaar in wit en zwart en dat zowel in hoogglans, blinkende uitvoering als in een matte variant.

Foto's: Een glazen gevelbekleding: ze is duurzaam, bewaart zijn uitzicht en is onderhoudsvriendelijk. Hetzelfde materiaal gebruik je even gemakkelijk als werkblad of wandafwerking voor je keuken of badkamermeubel.