14936 lotusan woning slider
Bouwen / Materialen

Gevelverf met lotuseffect

Een twintigtal jaar geleden werden de eerste huizen met gevelpleister, of crepi geplaatst. Gevelpleister deed toen zijn intrede als volwaardig alternatief voor baksteen. Nu breekt voor die huizen de tijd voor een lichte renovatie of opknapbeurt aan. De vraag naar gevelverven voor een degelijke afwerking stijgt dan ook. StoColor Lotusan met een zelfreinigend effect en StoColor Dryonic tegen groenaanslag steken deze huizen in een nieuw jasje.

Intelligente verf

Bij de ontwikkeling van verf wordt lang niet alleen naar de kleur gekeken. Afhankelijk van de samenstelling biedt een gevelverf ook andere waardevolle gebruiksvoordelen die conventionele verven niet bezitten. Als een verf extra voordelen bezit, zoals extra bescherming, lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid, spreken we van intelligente verf. StoColor Lotusan en  StoColor Dryonic zijn hier voorbeelden van. Kiezen voor een intelligente gevelverf is steeds een goede investering op lange termijn.

Lotuseffect

De gevelverf StoColor Lotusan wordt gekenmerkt door de unieke en gepatenteerde Lotus-Effect Technology. Het natuurlijke zelfreinigingseffect van de lotusplant, ook wel het lotuseffect genoemd, diende als inspiratie voor deze verf. Regenwater parelt in druppels van de lotusplant af en neemt het vuil vanop het oppervlak mee. Als dit effect wordt toegepast op een gevel die fel te kampen heeft met vuil- of stofdeeltjes is hij nog beter beschermd: het vuil spoelt samen met de regen van de gevel. Dankzij de Lotusan-verf is er dus minder hechting van vuildeeltjes en blijven gevels langer schoon.De verf is overigens in bijna alle tinten van het StoColor-systeem beschikbaar.

Droge gevels               

StoColor Dryonic zorgt ervoor dat gevels snel drogen na regen, nevel of dauw. Hierdoor wordt de vorming van groenaanslag aanzienlijk vertraagd, ideaal om te gebruiken in vochtige omgevingen. Ook voor deze verf haalde Sto zijn inspiratie uit de natuur: het grote voorbeeld voor Dryonic is de woestijnkever. Net zoals het pantser van deze Namibische kever, bezit de verf een hydrofiel-hydrofobe microstructuur. De kever kan dankzij die speciale structuur van zijn schild druppels naar zijn mond laten rollen waardoor hij in de woestijn kan drinken. Zo is de innovatie Dryonic Technology ontstaan. Water op de gevel wordt bliksemsnel afgevoerd. StoColor Dryonic is beschikbaar in meer dan 800 kleuren, is extreem kleurvast en kan op bijna alle ondergronden aangebracht worden.

Bezoek Sto op Batibouw van 22 februari tot en met 4 maart in paleis 5, stand 509.