wienerberger cassia 5 slider
Bouwen / Materialen

Gevelsteen met verrassende gezichten

De Cassia, uit de serie Terca gevelstenen van Wienerberger, is een bijna 50 centimeter lange gevelsteen die aan de ene zijde geschaafd is en aan de andere zijde een gebroken uiterlijk heeft. Door die zijden afwisselend zichtbaar te verwerken, krijgt de gevel een ongekende diepte, levendigheid, schaduwwerking en kleurennuance.

De steen in twee breken

Cassia krijgt zijn unieke vorm door een speciaal procedé. De steen wordt geleverd in dubbel formaat: op de werf volstaat het om de steen in twee te breken. Als gevolg heeft elke steen een geschaafde en een gebroken zijde. Dat accentueert extra de fijne lijnenstructuur en zorgt voor boeiende licht- en kleurnuances.

Ook technisch aan de top

De kameleon onder de gevelstenen kan ook prat gaan op uitstekende technische kwaliteiten. De Cassia gevelsteen is zeer vorstbestendig dankzij zijn lage porositeit. Zoals alle keramische bouwmaterialen van Wienerberger wordt de Cassia gevelsteen vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Ook boekt hij voor de hele levenscyclusanalyse goede resultaten. Daarmee is deze extra lange gevelsteen ook op de schaal van de duurzaamheid een maatje groter.

De gevelsteen meet 495 x 95 x 48 mm en is dus bijna een halve meter lang.

De Cassia is verkrijgbaar in vier varianten: rood, bruin, shadow en zwart grafiet.