sports center detail slider
Bouwen / Materialen

Geperforeerde panelen dempen het geluid

Architecten, studiebureaus en interieurdesigners doen er alles aan om de akoestiek in een gebouw optimaal te maken. Print Acoustics®, een divisie van Triplaco, ontwikkelt en produceert akoestisch dempende panelen voor wanden, kast- en schuifdeuren en losse elementen. Die panelen absorberen en reduceren de storende geluiden in een ruimte, waardoor een groter akoestisch comfort ontstaat. Flex Acoustics is de oplossing voor gebogen wanden en elementen.

De hedendaagse bouw- en inrichtingsstijl wordt gekenmerkt door een strak, minimalistisch design, harde materialen en open binnenruimtes. Een dergelijk ontwerp is echter een nachtmerrie voor wie een aangename binnenakoestiek wil realiseren. Ze krijgen immers te maken met een irritante nagalm, die ook zorgt voor een onaangenaam en storend akoestisch binnenklimaat. Architecten, studiebureaus en interieurdesigners moeten dan ook van bij hun ontwerp op zoek naar oplossingen om de akoestiek in een gebouw te optimaliseren. Print Acoustics® biedt een gepaste oplossing. Met de geperforeerde houten akoestische panelen wordt het geluid gedempt, waardoor de storende nagalm verdwijnt. Ze zijn dan ook ideaal voor ruimtes waar veel mensen samenkomen, maar ze zijn ook perfect toepasbaar voor gebruik in woningen. 

De panelen bestaan uit een kern in zwarte waterwerende MDF, een akoestisch dempend glasvlies en een bovenlaag in Print HPL van Abet Laminati, fineer, lak of geweven textiel.

Ze worden ook uitvoerig getest in een nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, vooraleer ze in de markt gezet worden.