roofing slider
Bouwen / Materialen

Een stevig plat dak, van roofing tot epdm

De toekomst voor platte daken ligt bij de nieuwste bitumineuze materialen (roofing) en uiterst hoogwaardige EPDM. Meteen is ook het plat dak perfect geïsoleerd. Isolatiespecialist Ecocoon en dakexpert LAD stellen drie afwerkingsmaterialen voor het plat dak voor. Het grote voordeel is dat ze het alle drie mogelijk maken om regenwater te recupereren. 

Resitrix: niet gebrand, wel gelast

De afwerking gebeurt met het superieure product Resitrix, een combinatie tussen bitumen (roofing) en EPDM (rubber) met een ingewerkt wapeningsnet. Dit product wordt gelijmd op het dak en dus niet gebrand, zodat er ook geen brandrisico is tijdens de uitvoering. Bovendien is het ook een heel duurzaam product, waarbij aangepaste dakrandprofielen voorzien worden. Nog een voordeel: Restrix kan zowel op nieuwbouw- als renovatiedaken worden gelegd, en ook op bestaande roofing worden aangebracht.

Mastersystems, hoogwaardige EPDM

Mastersystems is eveneens een EPDM die het plat dak voor minstens dertig jaar van waterdichting voorziet. Het EPDM-rubbermembraan met dampdrukverdelende polyesteronderlaag maakt het ook uiterst geschikt voor de renovatie van oude bestaande roofingdaken. Het voordeel bij deze EPDM is dat je zonder verdere aanpassingen op dit dak ook regenwater kan recupereren. 

Roofing: geëvolueerd tot topmateriaal

Roofing is nochtans een vaak toegepast product. Het moet gezegd dat de kwaliteit er bijzonder sterk op vooruit is gegaan ten opzichte van vroeger. De nieuwe roofing – een combinatie van polyester met bitumen – is nu beter bestand tegen vriestemperaturen en hitte. Door de leischilfer is de roofing van vandaag vliegvuurbestendig.

Voor de uitvoering van de dakwerken rekent het team Ecocoon/LAD op een vaste kern ervaren VCA-gecertificeerde dakdichters en isolatiespecialisten.  Op de drie expertisevlakken – isolatie, dakwerken en energierecuperatie via zonnepanelen – is een perfect eindresultaat, volgens alle voorschriften gegarandeerd.

Eenmaal opgeleverd, start de garantieperiode van maar liefst tien jaar. Indien gewenst, voert het team ook probleemloos een thermografisch onderzoek uit.

Is jouw plat dak ook aan een nieuwe laag toe? Reken op de expertise van isolatiespecialist Ecocoon en dakexpert LAD. Vraag online een gratis diagnose aan, of bel 0800 20 870.