Bouwen / Materialen

Een huis bouwen met houten Legoblokken

Als kind maakte je waarschijnlijk een huis van Lego. Handig, dezelfde blokken op elkaar zetten om een constructie te bouwen. Nu je wat ouder bent, kun je het jong-geleerd-oud-gedaan-principe toepassen. Dankzij Systimber is het mogelijk huizen en zelfs scholen of kantoren, … te bouwen met één soort houten balk.

Het gaat om geperforeerde houten balken, vervaardigd uit gedroogd vurenhout, afgewerkt met één of twee coating lagen. Elke balk is voorzien van een rasterboring van 150 mm en een dubbele EPDM foamdichting, waardoor de constructies water- en winddicht zijn. Andere houtsoorten en afwerkingen zijn mogelijk op aanvraag.

De balken zijn standaard 2996 mm lang. Lengteaanpassingen zijn mogelijk. Hierdoor kun je openingen voor vensters en deuren maken of schuin gepunte gevels bouwen.

Door de voorgeboorde gaten in de balken, kunnen bouten aan elkaar geschroefd worden tot ze doorlopende stalen assen vormen. Deze assen dragen de stabiliteit van samengevoegde balken, hoewel iedere balk afzonderlijk kan blijven werken, naargelang de luchtvochtigheid. Verbindingen en verankeringen zijn niet zichtbaar. Extra isolatie of afwerking kan, maar dat is niet noodzakelijk.

Systimber Poolhouse blokken hout

In onderstaand filmpje zie je hoe een constructie in sneltempo wordt opgebouwd.

 

Mogelijkheden Systimber

Op een vrij eenvoudige wijze kun je draagkrachtige vloer-, wand- en dakplaten samenvoegen. De mogelijkheden zijn hierdoor haast onbeperkt. Alles kan: van een huis tot een school en van een kantoor tot een tuinhuis. Twee handige en goed uitgeruste schrijnwerkers bouwen een middelgrote woning in één week tijd. Ben je de constructie beu? Geen probleem. Breek deze af en hergebruik het materiaal voor je volgende gebouw.