Bouwen / Materialen

Een gevel in keramiek

Mosa Facades bieden als keramisch gevelsysteem esthetische mogelijkheden qua kleuren en motieven, en qua afwerking: van ongeglazuurd en natuurlijk mat tot geglazuurd in verschillende glansgradaties.

De gevels bieden een grote ontwerpvrijheid. Zo kan je de keramische tegels verankeren of geventileerd verwerken. De oersterke maar lichtgewicht tegels zijn vandaag dan ook geëvolueerd tot een volwaardig alternatief bij gevelrenovatie of nieuwbouw.

Duurzame renovatie

Renovatie blijft erg actueel, zowel in de woning- als utiliteitsbouw. Het toepassen van na-isolatiesystemen met een keramische schil is Mosa’s innovatieve oplossing: esthetisch én efficiënt. Keramische gevelbekleding oogt mooi en is stoot-, kleur- en vormvast, weerbestendig en duurzaam. Zo verhoog je de energie-efficiëntie en zorg je voor een beter binnenklimaat. De ongeglazuurde fijnkeramische tegels van Mosa hebben een natuurlijke matheid en zijn uitermate geschikt als gevelbekleding. Bovendien zijn de geventileerde gevelsystemen van Mosa – als eerste en enige ter wereld – Cradle to Cradle Silver® gecertificeerd.

Tijdloze look

De gevel is allesbepalend voor de uitstraling van een gebouw. Met Mosa Facades lever je een tijdloos visitekaartje af. Ga je voor een indrukwekkend lijnenspel met een open voeg en kaarsrechte tegels? Of kies je voor zichtbare verankering die eigentijds mee geïntegreerd wordt in de gevel? De ontwerpmogelijkheden zijn ruim en inspireren je tot een karaktervolle gevel in keramiek.