renson linarte 02 slider
Bouwen / Materialen

Dress up your wall

Het kersverse gamma Linarte van Renson zorgt voor een nieuwe dimensie in esthetische, verticale gevelbekleding. De aluminium Linarte profielen zijn eindeloos personaliseerbaar en onderling combineerbaar voor een in het oog springende gevel. 

In het voorjaar van 2018 komt Renson met een gloednieuw gamma esthetische verticale gevelafwerking op de markt in de vorm van aluminium profielen: Renson Linarte. Deze profielen zijn verkrijgbaar in twee vormen, respectievelijk Linarte Even en Linarte Block. Met hun strakke, minimalistische belijning zorgen ze voor een moderne aankleding van de gevel.

Volledig gepersonaliseerde gevel

Linarte van Renson maakt het mogelijk om elke gevel volledig te personaliseren. Met een oppervlaktebehandeling in een RAL-kleur naar keuze of door middel van anodisatie bepaalt men zelf de look van de gevel. En daar stopt het niet. Dankzij de mogelijkheid om de profielen in te vullen met ledstrips of houten inserts zijn de afwerkingsopties eindeloos. Denk maar aan het vormen van een huisnummer of logo.

Linarte Block- en Even-profielen zijn apart te verkrijgen, maar ook perfect onderling combineerbaar. De Block-lamellen zijn beschikbaar in twee dieptes (16mm en 33mm), wat nog meer combinatiemogelijkheden geeft. Buitenstopcontacten, -kraantjes en zelfs brievenbussen zijn perfect integreerbaar in deze nieuwe gevelbekleding. Als kers op de taart kan men nu ook de ultravlakke, externe video-unit van het Niko Home Control videofoniesysteem uit zwart geanodiseerd aluminium integreren in de façade. Zo weet men op elk moment wie er aanbelt zonder in te boeten aan design.

Voor buiten én binnen

De aluminium Linarte profielen worden met behulp van clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur gemonteerd. Op die manier is niet alleen vervorming door thermische uitzetting uitgesloten, maar het maakt vooral dat de profielen – stuk voor stuk vastgeklikt – ook als afwerking van gebogen wanden kunnen dienen. De profielen zijn duurzaam, kleurvast, onderhoudsvriendelijk afgewerkt en geschikt voor elke gevel, of het nu gaat om binnen- of buitenwanden, geïntegreerde garagepoorten, deuren of zelfs Cilium klapluiken van Renson.