slider 3
Bouwen / Materialen

Cradle to Cradle Gold certificaat voor Accoya hout

Accoya is opnieuw gecertificeerd met het prestigieuze, hoogst haalbare Cradle to Cradle Platinum voor de categorie C2C Material Health en Cradle to Cradle Gold voor de duurzaamheid van het gehele productieproces.

Cradle to Cradle is het meest belangrijke en strenge certificeringsprogramma voor duurzame producten. Het certificatieprogramma kent 5 kwaliteitsniveaus: van basic tot en met platinum. De criteria om in aanmerking te komen voor een certificaat zijn dit jaar aangescherpt.

Cradle to Cradle Gold

Accoya hout is het enige constructieve bouwmateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle Gold certificering. Accoya ontving het certificaat door het duurzame en niet giftige productieproces, waarbij ook nog eens 50% van de gebruikte energie van duurzame herkomst is. De toepassing van het hout is veelzijdig. Het kan worden gebruikt voor dragende constructies, deuren, gevelbekleding en raamkozijnen. Accoya is hiermee een duurzame vervanging van niet milieuvriendelijke, CO2-intensieve bouwmaterialen zoals PVC en aluminium. 

Cradle to Cradle Platinum

Naast het Cradle to Cradle Gold certificaat is Accsys Technologies voor de categorie Material Health beoordeeld met Cradle to Cradle Platinum. De toekenning betekent dat Accoya hout niet giftig is en geen schade toebrengt aan het milieu en gezondheid van de mens. Door dit certificaat is Accoya hout ook opgenomen met de hoogst haalbare score in Portico, de internationale Google database voor gezonde materialen.