conbou sandwich bamboe panelen slider
Bouwen / Materialen

Bamboe als lichtgewicht

Bamboe is één van de snelst groeiende natuurlijke grondstoffen. Maar we kennen dit lichtgewicht bouwmateriaal nog niet als dusdanig in ons land. Daar kan wel verandering inkomen met de Conbou sandwichpanelen. 

De productie van deze lichtgewicht bamboepanelen vermindert niet alleen aanzienlijk de afvalberg. Het maakt volledig gebruik van de mogelijkheden van de bamboestok als een natuurlijke hulpbron. Het innovatieve ontwerp maakt gebruik van korte, schuin doorsneden van bamboe en dunne rietvellen van bamboe. Het diagonaal gesneden riet wordt gelijmd in afwisselende rijen.

De toepassingen waarin deze Conbou sandwichpanelen kunnen verschijnen?
Zowel binnen als buiten, Conbou vindt zijn toepassing voor het zelfdragende sandwichmateriaal voor de productie van meubels, als voor zelfdragende lichtgewichtelementen voor buitenshuis en architectonische prefab-elementen.

Licht, maar stabiel

De stabiliteit van de constructie werd getest onder laboratoriumomstandigheden. Het materiaal bezwijkt niet wanneer het een zeventigvoudige werking van zijn eigen gewicht op zich krijgt. De stabiliteit van een 35mm Conbou bamboe sandwichpaneel is vergelijkbaar met een 6mm staalplaat of 23mm triplex. Terwijl bamboe uiteraard een fractie aan gewicht bevat. Wat uiteindelijk ook tot een verminderde uitstoot en dalende transportkosten leidt.