Bouwen / Domotica

Eerste op maat gemaakte, glazen bedieningspaneel

Esthetisch vormgegeven, vervaardigd van hoogwaardig glas en individueel instelbaar. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de ABB-tacteo KNX-sensor, de nieuwe bedieningssensor voor intelligent gebouwbeheer van luxehotels, kantoren en woningen. Elke ABB-tacteo KNX-sensor is uniek en op maat gemaakt om aan te sluiten bij de persoonlijke eisen van de klant.

De klant kan zelf de gewenste functionaliteiten – en bijbehorende pictorammen en teksten – van de ABB-tacteo KNX-sensor instellen. Dit gebeurt met behulp van een configurator op het ‘my.Buildings’-portal van ABB Abillity™. Door middel van dit online-platform kan de installateur/integrator een groot aantal digitale hulpmiddelen en diensten configureren en beheren, van eenvoudige huisautomatisering en deurcommuni­catie tot uitgebreide bedieningsmogelijkheden voor KNX-installaties.

Soft-touch bediening

Een opvallende gadget van de hardglazen KNX-sensor is de soft-touch bediening: de bedieningssensor reageert al door een lichte aanraking van de betreffende functie. Het glas en de behuizing zijn leverbaar in wit of zwart. Naar keuze in formaat 85x85mm of 115x85mm. Hoe groter, hoe meer functionaliteiten mogelijk zijn. De KNX-sensor is slechts 9,5 mm dun en is frame-loos, waardoor het paneel als het ware ‘zweeft’ voor de muur. Het past dan ook harmonieus in elk interieur.

Veilig toegangsbeheer

De ABB-tacteo KNX-sensor is voorzien van een speciale beveiliging tegen diefstal en biedt ook veel mogelijkheden voor veilig toegangsbeheer in hotelomgevingen. De sensor kan een breed scala aan bedieningsfuncties voor luxe hotels uitvoeren, waaronder toegangscontrole van kamers, signalering van kamernummers, maar ook ‘niet storen’ en/of ‘kamer opruimen’ indicatie. Deze taken kan de klant in de KNX-installatie integreren en volledig beheren vanuit een centraal punt, zoals de receptie.

KNX is een flexibel systeem met veel verschillende functies. Door het gebruik van simpele pictogrammen en teksten voor de functies is het een van de meest gebruiksvriendelijke KNX-sensoren op de markt. Zijn platte ontwerp valt ongetwijfeld in de smaak bij architecten en interieurontwerpers.’