slider
Agenda / Beurzen

Week van het Ontwerpen stelt beste studentenprojecten voor

Van 18 tot 22 oktober vindt de Week van het Ontwerpen plaats in Budafabriek, Kortrijk. De Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 beloftevolle designers in de kijker. 

De kern van het event is de expositie ‘We are the next generationwaarbij de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs worden voorgesteld. Parallel lopen 4 andere exposities rond design, waaronder het volprezen 'Museum of Failure' en zijn er gratis innovatieve workshops voor kinderen en jongeren.

Exposities:

1. We are the next generation - een voorstelling van de ontwerpers van de toekomst en hun creatie

2. Museum of Failure- een verzameling van interessante gefaalde innovaties uit het Zweedse Museum of Failure(Primeur voor België!!)

3. DesignX50 -een selectie van producten uit het nieuwste boek van Designregio Kortrijk

4. Designmiles-iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen Howest

5. Contrei- transitie x ontwerpen - de ambities van regio Kortrijk aan de hand van installaties, projecties en videomapping

Een selectie uit ‘We are the next generation’ 

Project Experibending - Wout Willems, Interieur & Meubel, Thomas More

Een meubel dat gemaakt is uit zeer dun gebogen hout kan best sterk zijn. De meubels van Wout Willems zijn gemaakt met zelfgebouwde houtstomers en mallen. Dankzij de vernuftige constructie en verweven hout zitten ze bijzonder robuust in elkaar en zijn ze tegelijk ergonomisch verantwoord. Bovendien zijn ze vederlicht en passen ze goed in een hedendaags interieur.

Kleur-interactie - Ymke Vansteenbrugge, Textielontwerp, KASK Gent 

Textiel hoeft geen tweedimensionaal lapje stof te zijn. Ymke Vansteenbrugge ontwierp een stof die niet alleen qua breisel meerlagig is, maar ook een extra kleurrijke dimensie heeft. Ze gebruikt haar ontwerpen op twee verschillende manieren, als afscheidingwand binnen een ruimte en als zitvlak voor een stoel, en door hun elasticiteit en flexibiliteit, komen de verschillende lagen elk op zich tot hun recht. Op die manier wil ze een statisch stuk stof omtoveren tot dynamisch textiel.

Week van het Ontwerpen - Praktisch

Gratis toegang tot de expositie:

Donderdag 19 oktober van 10 tot 18 uur
Vrijdag 20 oktobervan 10 tot 18 uur
Zaterdag 21 oktober van 10 tot 21 uur
Zondag 22 oktober van 9.30 tot 22 uur (met om 9.30 uur brunch)

Gratis workshops voor kinderen: 

Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober van 10 tot 17 uur