bis beurs slider
Agenda / Beurzen

Op ontdekking op BIS

BIS staat voor het ontdekken van nieuwigheden en innovaties van exposanten, maar ook het opdoen van inspiratie. De zeven hallen van Flanders Expo worden omgevormd tot een transparant geheel met handige themazones, zodat je gericht en snel vindt wat je zoekt. 

Bezoek de architectuurwedstrijd

Voor het negende jaar op rij organiseert BIS haar architectuurwedstrijd, gesteund door de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Dit jaar werd gekozen voor het thema 'inbreiding'.

Om de stadswoning aantrekkelijk te maken zal moeten geïnvesteerd worden in parken, openbaar vervoer, … De bis architectuurwedstrijd richtte zich op meer dan gerealiseerde projecten; ook lopende plannen, ontwerpen of (utopische) concepten waren welkom.  De winnende projecten zijn tijdens BIS te bezoeken.

Schrijf je in voor BENOvatieadvies

Wie verstandig is, gaat niet zomaar renoveren. BENOveren gebeurt grondig, correct en met het juiste advies. De vraag luidt: hoe pak je je BENOvatie het best aan, en op welke premies heb je als BENOveerder recht? Schrijf je in voor persoonlijk BENOvatieadvies op bis en ontdek hoe jij ook meteen kan BENOveren in plaats van louter ‘gewoon’ te renoveren. Elke adviessessie duurt zo'n 20 minuten en is uiteraard volledig objectief, onafhankelijk en gratis. 

Online bouwapp

Het (ver)bouwen van een huis is een niet te onderschatten karwei. Vaak stap je als leek in een bouwproject en word je omvergeblazen door alles wat op je afkomt. ikbouweenwoning.be staat je bij in het volledige proces. De app biedt zowel particulieren als professionelen gratis online tools aan om het plannen, beheren en budgetteren een stuk gemakkelijker te maken.

Een uitgebreid stappenplan begeleidt je doorheen het volledige bouwproject. Bij elke stap worden de verschillende mogelijkheden besproken waarbij geraamde kosten en doe-het-zelf informatie niet ontbreken.

Met de web-APP kan je je persoonlijk project overzichtelijk plannen, je budgetten berekenen en in real-time controleren. De APP biedt de mogelijkheid belangrijke documenten te bewaren en alles online te delen met architecten, aannemers en andere betrokkenen.

Al meer dan 23.000 bouwers gingen je voor op de website.

BIS-beurs praktisch

BIS-beurs vindt plaats van zaterdag 7 tot en met zondag 15 oktober in Flanders Expo, Gent.

De beurs is geopend op weekdagen van 13 t/m 18.30 uur, tijdens de weekends van 10 tot en met 18.30 uur. De nacht van BIS – met hapjes, drankjes en livemuziek –  vindt plaats op vrijdagavond 13 oktober van 18 tot 23 uur.