blavier 2017b 013 slider
Agenda / Beurzen

Binnenkijken: Nieuwe BEN-kijkwoning in Erpe-Mere

Met de opening van de nieuwe BEN-kijkwoning anticipeert Woningen Blavier nu reeds op de BEN-norm (E-peil E30) die vanaf 2021 de nieuwe standaard wordt voor nieuwbouw in Vlaanderen. Tijdens het weekend van 21-22 oktober openen de deuren van de moderne woning in kubistische stijl voor het grote publiek.

Kijkwoningen zijn van groot belang om kandidaat-bouwers te inspireren en een concreet beeld te geven van wat vandaag mogelijk is op gebied van architectuur, materialen, indeling en inrichting van de woning.

Niet-zichtbare energiebesparende technieken

Terwijl de architectuur en het interieur van een woning mensen doet dromen, wijst Woningen Blavier kandidaat-bouwers ook op het belang van energiebesparende technieken. Deze zijn niet altijd zichtbaar in een kijkwoning maar ze vergroten het wooncomfort aanzienlijk.

Hoewel de BEN-normering met E-peil 30 pas vanaf 2021 de nieuwe standaard wordt, geldt de norm vandaag al in sommige verkavelingen. Banken laten soms ook nu al het toekennen van een hypothecaire lening afhangen van de BEN-norm. Daarom wilden we onze nieuwe kijkwoning in Erpe-Mere ‘future proof’ maken, zonder daarvoor te investeren in bijzondere technieken. Zo kunnen we nu al aan kandidaat-bouwers tonen hoe ze op een budgetvriendelijke manier kunnen beantwoorden aan de nieuwe standaard”, klinkt het bij Woningen Blavier.

Niet alleen op vlak van energiezuinig, maar ook qua architectuur en indeling beantwoordt de woning in Erpe-Mere volledig aan de huidige trends en verwachtingen van kandidaat-bouwers.  

Als gevolg van de schaarser en duurder wordende bouwgronden is compact bouwen de nieuwe trend. Een kleiner perceel vraagt echter om een slimme indeling van de woning zodat de bruikbare woonruimte en de beleving van het interieur hier niet hoeft onder te lijden. 

Ruimte voor privé en werk

Door het drukke woon-werk verkeer, werken steeds meer mensen regelmatig thuis. Met een afzonderlijke professionele ruimte speelt de nieuwe kijkwoning qua ontwerp in op deze trend. De benedenverdieping kan zelfs volledig autonoom gebruikt worden dankzij de afzonderlijke ingang aan de zijkant van de woning.