slider
Tuin / Tips en advies

Digitale groentetuin

In grote steden als Antwerpen en Brussel hoeft een gebrek aan een tuin of balkon je niet meer tegen te houden om je eigen groenten of fruit te kweken. Met de introductie van een nieuwe generatie Urban Smart Garden, presenteert PlantHive een innovatieve en gezonde oplossing voor wie zijn groenten, fruit of kruiden thuis het liefst zo vers mogelijk bereidt en serveert.

De digitale 'groentetuin' van PlantHive bestaat uit een gecontroleerd ecosysteem, specifiek ontwikkeld voor het vanuit kweken van groenten, fruit en kruiden. Dit gebeurt op basis van kweekrecepten, die via een innovatieve app via je mobiele telefoon, tablet of laptop worden aangestuurd.  

Geen groene vingers vereist

Een reeks interactieve tutorials biedt de thuiskweker meer informatie over het daadwerkelijke groeiproces van de aardbei, paprika of zelfs lavendel. Geen groene vingers vereist dus.

In zijn ontwerp en functie legt PlantHive de nadruk op duurzaamheid, zelfvoorziening en biologische voeding. De resizable Smart Garden van PlantHive is in dat opzicht geschikt voor het groeien van gewas op basis van zowel hydrocultuur als aardegrond. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hypermoderne automatiseringssysteem voor klimaatbeheersing, dat je real-time feedback geeft over het optimaliseren van het kweekproces.

De PlantHive is eveneens uitgerust met een digitale near-infrarood (NIR) camera, die de beelden voor het nabootsen van de ideale groei-omgeving doorstuurt naar een geavanceerd artificial intelligence-model. Deze maakt vervolgens een analyse en past het LED-spectrum en ventilatorsnelheid aan voor het creëren van de optimale plantengroei condities.

Zelf aan de slag?
Met het ontwikkelen van het prototype en enkele testmodellen, is PlantHive klaar voor de volgende stap. Via indiegogo werd er een crowdfunding campagne gelanceerd, waarbij liefhebbers van urban gardening de kans hebben om vanaf € 199 hun eigen PlantHive Smart Garden te bezitten.