board witte kookplaat houten keuken wide
Interieur / Keukens

Waar is die kookplaat?

We voelen het in ons land nog niet zo fel, maar kleiner wonen is de trend. We hebben op deze website al heel wat voorbeelden gegeven van creatieve oplossingen om op een kleine ruimte toch praktisch te kunnen wonen. Een lovenswaardige aanvulling in dit rijtje is Board, een keukenontwerp van Pietro Arosio voor Snaidero. De compacte wandmodule verbergt een kookunit die unit die u alleen neerklapt wanneer u ze nodig heeft.

Met Board brengt Snaidero een compacte keukenoplossing die tegelijkertijd meer ruimte biedt aan het kookgegeven. Koken, eten, genieten, leven, … gebeurt allemaal op een beperkte, maar fraai vormgegeven oppervlakte. Arosio vertrok voor het concept van het principe van een compacte, opengewerkte leefomgeving. De keuken is daarbij uitgepuurd tot één wandelement, waar een zwevende kookunit uit composiet uit tevoorschijn komt. Die structuur zit verankerd in het kastframe.

Functionele kookunit

De kookzone is voorzien van een kookplaat en een spoelbak en biedt dus alles wat u nodig heeft om eten te bereiden. De achterwand van de opening in het wandelement waaruit de kookunit naar beneden klapt, is voorzien van een verlicht paneel. Dat zorgt voor het nodig licht tijdens het koken, maar kan ook dienen als sfeerverlichting.

©Snaidero