slider
Interieur / Keukens

Geen klassieke spoeltafel

Franke lanceert Style, een gloednieuwe spoeltafel met afgeronde opstaande rand en zijdelingse kraanwerkbank. De inbouwspoeltafel met grote spoelbak en afdruipvlak is vervaardigd van Fragranit+ in de nieuwste kleur Alabasterwit. Style werd bekroond met de iF-award en de Red Dot Award.

Franke viel in de prijzen met Style. Het ontwerp won de iF award en de Red Dot Award. Dat Style geen klassieke spoeltafel is, zie je meteen aan de afgeronde opstaande rand rondom en aan de kraanwerkbank. Deze laatste bevindt zich, naar keuze, links of rechts van de spoelbak. Door de zijdelingse plaatsing krijg je meer beschikbare ruimte achter de spoelbak.

Naast de keukenkraan biedt de kraanwerkbank plaats aan de drukknop waarmee je de automatische ledigingsfunctie bedient. Met een druk op de knop laat je het afwaswater weglopen, zonder dat je met je handen in het afwassop moet.

Een organische vormgeving zet de toon bij Style: vloeiende lijnen, een afgeronde opstaande rand, afgeronde spoelbakhoeken, een ronde roestvrijstalen afdekplaat voor de ventielzeef, …

Met de nieuwe kleur Alabasterwit voegt Franke zuiver wit toe aan de bestaande kleuren van Fragranit+.  Via een hoogtechnologisch procedé wordt de kleur in het materiaal ‘gebrand’. Dankzij deze techniek blijft de spoeltafel mooi, zelfs na vele jaren intensief gebruik.

Accessoires

De opstaande rand van de spoeltafel doet dienst als een rail waarop de accessoires rusten.

Je schuift de houten snijplank en het zwarte verdeelbakje – dat je ook als serveerschaal kan gebruiken- gemakkelijk heen en weer over de volledige breedte van de spoeltafel. Zo heb je de accessoires steeds binnen handbereik.

Krasbestendig

Style is vervaardigd van Fragranit+, een ultrahard materiaal (enkel topaas, robijn en diamant zijn nog harder) dat voor 80% uit natuurlijke kwarts en voor 20% uit kunsthars bestaat.

Deze samenstelling verleent het materiaal zijn meest in het oog springende eigenschappen: krasvast, robuust en met een lange levensduur.  

Een gloeiend hete pan in de spoelbak? Of per ongeluk het deksel van een gietijzeren kookpot laten vallen op het afdruipvlak? Geen probleem! Fragranit+ is bestand tegen hoge temperaturen en kan tegen een stootje. 

Hygiënisch

Ben je een hygiënefreak? Met Fragranit+ zit je goed. Vuildeeltjes kunnen zich niet vasthechten aan het gladde, poriënvrije materiaal. Daarbovenop krijgt Style standaard een Sanitized-behandeling met zilverionen. Via het vocht op en rond de spoeltafel detecteren de zilverionen de aanwezige bacteriën en neutraliseren ze vervolgens. 

Onderzoek toont aan dat de Sanitized-behandeling de groei van bacteriën zo goed als volledig afremt. 

De aanbevolen verkoopprijs van de spoeltafel Style in Alabasterwit bedraagt 813 euro, exclusief 6 of 21% btw.