2 neff tafelventilatie slider
Interieur / Keukens

Verstopte tafelventilatie

Goed nieuws voor wie het niet begrepen heeft op opvallende dampkappen en een discrete afzuiging verkiest. Doordat het nieuwe afzuigsysteem van Neff in het werkblad geïntegreerd zit, valt het amper op.

Een schouw- of eilanddampkap is niet voor elke woonsituatie de meest geschikte oplossing. In een herenhuis met hoge plafonds of in een loft zonder verlaagd plafond bijvoorbeeld is de afstand tussen dampkap en kookvlak te groot om van een efficiënte afzuiging te kunnen spreken.


Open zicht

Naast de praktische kant van de zaak, is er ook het esthetische aspect. In open architectuur waar leefruimte en keuken naadloos in elkaar overlopen, verstoren een schouw- en een eilanddampkap met schouwelement de ruimtelijkheid en het open zicht. Niets daarvan met de nieuwe tafelventilatie van Neff.

De 10 cm brede tafelventilatie wordt onmiddellijk naast de kookplaat in het werkblad ingebouwd en vormt op geen enkele manier een belemmering voor de ruimtelijkheid.

Correcte gebruikswijze

Dat tafelventilatie minder efficiënt zou zijn in vergelijking met een klassieke dampkap is een misverstand dat Neff graag uit de wereld helpt. Tafelventilatie is een betrouwbare en doeltreffende manier om keukendampen en geuren weg te zuigen. Tenminste, als je de tafelventilatie op de correcte manier gebruikt.

Zo is het van belang dat je de tafelventilatie enkele minuten voor je begint te koken, inschakelt. Na enkele minuten vormt zich een stabiele luchtstroom. Die is nodig om alle dampen en keukengeuren van bij het ontstaan doeltreffend af te voeren. Dat de afstand tussen de tafelventilatie en de kookplaat klein is, draagt eveneens bij tot een grotere efficiëntie.

De tafelventilatie heeft als bijkomend voordeel dat je ongehinderd in de potten kan roeren zonder het risico je hoofd te stoten.

De nieuwste tafelventilatie beschikt over een hoge maximale zuigkracht van 607 m³/u en vier standen waaronder een intensiefstand. De bediening van de standen en alle functies gebeurt elektronisch via een Touch Controldisplay op een zwarte glasplaat. Op het display is ook af te lezen wanneer de metalen vetfilters aan een (vaat)wasbeurt toe zijn.

De aanbevolen verkoopprijs van de nieuwste tafelventilatie bedraagt 2.399,99 euro. De tafelventilatie is te verkrijgen vanaf dit najaar 2016.