Interieur / Keukens

Slimme koelkast helpt je koken

We hebben op dit webplatform al heel wat tipjes van de sluier over de keuken van de toekomst gelicht. Designer Ashley Legg voegt een nieuw ingrediënt toe aan die kookruimte van morgen: de Smart Fridge 2.0.

Het idee achter de koelkast is dat ze je begeleidt in het bereiden van gezonde en evenwichtige maaltijden, en dat terwijl ze in een mooi jasje zit. De Smart Fridge 2.0 is intelligent genoeg om je een recept voor te stellen gebaseerd op de producten die je in jouw koelkast hebt. Ze helpt jou nadien ook met steminstructies tijdens het bereiden van de maaltijd.


©Ashley Legg

Cooking journey

Het kookavontuur begint bij het vullen van de koelkast. Camera’s in de frigo registreren nauwgezet welke voedingswaren je inlaadt en slaat meteen ook de houdbaarheidsdatum ervan op.

Wanneer je een maaltijd wilt bereiden, roep je het touchscreen op de deur op en selecteer je één van de voorgestelde gerechten. Vervolgens geeft de Smart Fridge aan welke ingrediënten je uit de koelkast nodig hebt. Zodra je de ingrediënten uit de koelkast hebt genomen, begeleidt de frigo je met steminstructies door het kookproces. 

Dieethulp

Los van het digitale kookboek kan de Smart Fridge 2.0 je ook begeleiden in het becijferen van jouw voedingsbehoefte. Eet je wel het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt? Volg je een aangepast dieet, dan kun je op de koelkast rekenen om je te helpen bij het selecteren van de juiste voedingsmiddelen.  

En die koelkast moet natuurlijk ook regelmatig bijgevuld worden. Daarvoor hoef je de deur niet uit. Stel op de koelkastdeur jouw boodschappenlijstje samen en verstuur naar een supermarkt in de buurt. Je krijgt dan de voedingsmiddelen thuis afgeleverd.