slider
Interieur / Keukens

Panoramische kookplaat

Novy breidt zijn assortiment werkbladdampkappen uit met Panorama. Bij deze kookplaat en dampkap in één zit de ventilatietoren handig en stijlvol achteraan het werkblad. Handig aan de Panorama is dat de ventilatietoren op 10, 20 of 30 cm kan gepositioneerd worden. De dampen worden zo onmiddellijk afgezogen aan de bron, afhankelijk van de hoogte van de kookpotten.

Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder efficiënte afzuiging, tegelijk heb je zo meer bergruimte in de onderkast en heb je meer bewegingsvrijheid tijdens het koken op de inductiekookplaat.

We kiezen steeds vaker voor een keukeneiland of een open keuken. Maar wat doe je dan met de dampkap? Novy introduceerde daarom vorig jaar een nieuw type dampkap in zijn assortiment: een kookplaat met een geïntegreerde dampkap. Een succes, vooral bij wie oog heeft voor design. Je kunt dit type kookplaat en dampkap in één namelijk quasi overal in de keuken gaan installeren omdat je geen rekening hoeft te houden met een plafond of muur om de traditionele dampkap aan te hangen. Door te kiezen voor een kookplaat met een geïntegreerde dampkap krijg je dus een ongeziene architecturale planningsvrijheid in de keuken.

Bijzondere ventilatietoren

Na ‘One’ lanceert Novy nu een tweede kookplaat met geïntegreerde dampkap: Panorama. Op esthetisch vlak letterlijk het pareltje in huis. Met het oog op visuele perfectie en hoogstaande kwaliteit werd gekozen voor een strakke, zwarte ventilatietoren, opgetrokken in semitransparant glas met lichte doorkijk.

Handig aan zo’n geïntegreerde ventilatietoren is dat de dampen onmiddellijk afgezogen worden aan de bron. Bijzonder bij de ventilatietoren van Panorama is dat deze 3 verstelbare hoogtes heeft. Door de keuze tussen 10 cm, 20 cm of 30 cm hoogte kies je voor de meest optimale afzuiging, afhankelijk van de hoogte van uw kookpotten. Na het koken verdwijnt de ventilatietoren weer in de kookplaat wanneer je die niet gebruikt. Zo creëer je snel visuele rust in de keuken.

Nieuw: AUTO-functie

Panorama is ook uitgerust met de nieuwe AUTO-functie van Novy. Die zorgt ervoor dat de ventilatietoren zich automatisch aanpast aan de meest voorkomende kooksituatie, namelijk met een pot van 15 cm hoog. Met één druk op de knop zal Panorama zich op 20 cm positioneren en de meest optimale zuigstand inschakelen. Een intuïtieve en handige functie. 

Panoramische kookplaat

Het zuivere en discrete design van de ventilatietoren werd ook doorgetrokken naar de inductiekookplaat. Zo kiest Novy voor een kookplaat in opaak glas met een beperkte seriegrafie. Bij gebruik, licht de witte sliderbediening op en treedt ze in werking via automatische pandetectie. De inductiekookplaat bestaat uit vier krachtige, octagonale kookzones naast elkaar, in panoramaopstelling dus. Je kunt de kookzones apart gaan bedienen, of kiezen voor de bridgefunctie, waardoor je grotere kookzones gaat creëren.